Noile masuri de relaxare, publicate in Monitorul Oficial

Vineri, 29 Mai 2020, ora 21:45
7303 citiri
Noile masuri de relaxare, publicate in Monitorul Oficial
Foto: Arhiva Pixabay

Noile masuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie si sunt incluse intr-un act normativ publicat vineri seara in Monitorul Oficial. Se redeschid terasele in aer liber, plajele, se reiau transporturile si competitiile sportive.

HG 394/2020 a fost publicata vineri seara in Monitorul Oficial si transpune masurile luate cu o seara inainte prin intermediul Hotararii CNSU nr. 26/2020.

Actul normativ nu aduce noutati, astfel ca principalele masuri de relaxare, ce vor intra in vigoare la 1 iunie, sunt urmatoarele:

- Vom putea iesi din localitate fara declaratie pe proprie raspundere. Astfel, deplasarile intre localitati se vor face fara sa mai fie necesara justificarea motivului calatoriei.

- Se redeschid terasele in aer liber, cu respectarea unor conditii: o distanta de minim 2 metri intre mese si cel mult patru persoane la o masa, daca sunt din familii diferite. Regulile suplimentare ce vor trebui respectate de proprietari nu au fost inca publicate de Ministerul Economiei.

- Se deschid si plajele. Conform HG, fiecare persoana va avea nevoie de un sezlong, insa premierul Orban a anuntat ca regulile vor fi corectate, astfel incat oamenii sa aiba acces si cu un prosop, pe nisip.

Se reiau transporturile rutiere si feroviare.

Vor putea fi organizate spectacole in aer liber cu cel mult 500 de spectatori (acestia vor purta masti de protectie si vor sta la distanta de 2 m unul de celalalt). In plus, se vor putea organiza si spectacole de tip drive-in, cu conditia ca ocupantii unei masini sa fie membrii aceleiasi familii.

Vor fi reluate competitiile sportive, fara spectatori, in aer liber (cu exceptia sporturilor de contact). In plus, poate fi reluata si activitatea de performanta in bazine acoperite sau in aer liber. In spatiile inchise, activitatea sportivilor profesionisti poate fi reluata numai cu respectarea regulilor de distantare, respectiv cel putin 7 mp/persoana.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#masuri relaxare 1 iunie coronavirus, #deschidere plaje terase 1 iunie 2020 , #coronavirus
Comentarii