Noi restrictii propuse pentru Capitala. La ce ar trebui sa se astepte bucurestenii

Marti, 23 Martie 2021, ora 21:20
4869 citiri
Noi restrictii propuse pentru Capitala. La ce ar trebui sa se astepte bucurestenii
FOTO Ro Vaccinare

Bucurestenii vor avea cel mai probabil noi restrictii, dupa ce rata de infectare a crescut la 6,22 la mie. Restrictiile vor fi discutate si anuntate maine.

Expertii in politici de sanatate publica au convenit ca e nevoie de noi restrictii in Bucuresti, in conditiile in care numarul cazurilor de Covid-19 a crescut enorm in ultimul timp. Potrivit Digi24, va fi stabilit un nou mod de calcul al incidentei, iar Directia de Santate Publica va cere magazinelor sa asigure clientilor 4 metri patrati de spatiu in jur, ceea ce inseamna ca numarul clientilor primiti in acelasi timp va fi limitat.

"Obligativitatea institutiilor si autoritatilor publice de a face la intrarea in sediu triaj epidemiologic si de a asigura dezinfectarea mainilor, avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajatilor, atat la nivelul aurotitatilor publice, cat si la nivelul operatorilor economici, participarea zilnica in sistem online a prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamant", a spus Florentina Iacob, director adjunct al DSP Bucuresti, potrivit sursei citate.

Iacob a vorbit si despre inchiderea locurilor de joaca si despre restrictiile din magazine.

"O alta propunere e interzicerea organizarii de evenimente sau activitati private pentru copii in spatii inchise cum ar fi afterschool, inchiderea locurilor de joaca amenajate pentru copii in parcuri, intre blocuri, interzicerea activitatilor si competitiilor sportive pentru amatori - deci cele profesioniste raman deschise. Si la nivel de spatii comerciale - magazin, hipermarketuri, malluri - este acea obligativitate de repsectare a spatiului de 4 metri patrati pentru fiecare persoana, distanta de 2 metri intre persoane. Fiecare comerciant trebuie sa faca un calcul pe suprafata utila pe care o are", a adaugat ea.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#Bucuresti, #Capitala, #restrictii, #covid, #DSP , #eveniment