Noi restrictii impuse in municipiile Vaslui, Barlad si Husi in contextul cresterii numarului de infectari cu SARS-CoV-2

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 14:19
3404 citiri
Noi restrictii impuse in municipiile Vaslui, Barlad si Husi in contextul cresterii numarului de infectari cu SARS-CoV-2
FOTO: Unsplash

Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Vaslui au stabilit, miercuri, o serie de masuri restrictive in contextul cresterii numarului de infectari cu noul coronavirus, in municipiile Vaslui, Barlad si Husi.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Institutia Prefectului Vaslui, printre aceste masuri se numara instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectia in preajma unitatilor de invatamant si inchiderea restaurantelor si cafenelelor din cele trei municipii. De asemenea, in tot judetul a fost prelungita masura privind purtarea mastii de protectie in spatiile publice deschise aglomerate.

"Incepand cu data de 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani si care stationeaza in spatiul public deschis, pe o raza de 20 de metri in jurul cailor de acces ale unitatilor de invatamant din judetul Vaslui, precum si in perimetrul acestora. Motivat de faptul ca in perioada 23.09.2020-06.10.2020 rata incidentei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Barlad este de 2,49 si pentru municipiul Husi este de 2,63, in perioada 8-22 octombrie se inchide la nivelul municipiilor Vaslui, Barlad si Husi activitatea cu publicul a restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor. De asemenea, se inchide activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati, aceasta fiind permisa doar pentru clientii cazati in unitatile de cazare", se arata in hotararea CJSU Vaslui.

Restaurantele si cafenelele vor putea comercializa produse, cu conditia ca acestea sa nu fie consumate in interiorul localurilor.

Conform deciziei autoritatilor, toate institutiile publice si private, precum si operatorii economici care isi desfasoara activitatea in municipiile Vaslui, Barlad si Husi au obligatia analizarii modului de desfasurare a activitatii in vederea organizarii programului de lucru in regim de munca la domiciliu sau telemunca, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomanda decalarea programului de lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din judeţul Vaslui a murit luni după amiază, 22 aprilie, după ce un zid de beton s-a prăbuşit peste el. O ambulanţă l-a preluat şi, pe drumul către spital, el a intrat în...
Descoperire macabră într-o localitate din Vaslui. Un bărbat a fost găsit carbonizat
Descoperire macabră într-o localitate din Vaslui. Un bărbat a fost găsit carbonizat
Moarte groaznică pentru un bărbat în vârstă de 89 de ani din comuna vasluiană Ibăneşti. Acesta a fost găsit carbonizat duminică, 21 aprilie, în urma unui incendiu izbucnit la locuinţa...
#covid, #restrictii, #Vaslui , #urgente