Nod rutier urias cu patru bretele in apropiere de intrarea pe Autostrada A1 Deva - Lugoj. Investitia e de aproape 20 de milioane de euro

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:284050 citiri
Nod rutier urias cu patru bretele in apropiere de intrarea pe Autostrada A1 Deva - Lugoj. Investitia e de aproape 20 de milioane de euro
Zona unde va fi construit nodul rutier. Foto: Google Street View / Adevarul

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus documentatia proiectului la Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara, pentru obtinerea avizului de mediu pentru realizarea unui nod rutier complex, pe doua nivele si cu patru bretele, care va fi construit in locul actualei intersectii dintre Drumul National 7 Deva - Arad si DN 76 Deva - Brad, chiar langa nodul rutier al Autostrazii A1 de la Soimus.


"Proiectul propune realizarea unei intersectii denivelate formate din patru bretele care sa asigure circulatia vehiculelor in toate directiile de mers eliminand punctele de intoarcere de la km 393+500 si respectiv 394+600, care cauzeaza probleme in fluenta traficului datorita descarcarii de pe autostrada Lugoj - Deva lot 4 prin nodul rutier Soimus.

Pentru realizarea proiectului se va ocupa definitiv o suprafata de teren de circa 169.000 metri patrati ce apartine domeniului public al statului si unor proprietari particulari astfel: in Unitatea Administrativ Teritoriala (UAT) Deva suprafata care va fi ocupata este de 129.600 metri patrati, in UAT Vetel suprafata care va fi ocupata este de 26.600 metri patrati, in UAT Soimus suprafata care va fi ocupata este de 12.800 metri patrati", se arata in documentatie, conform ziarului Adevarul.

ado.slave('adoceanromfhsoiroka', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });