Nepotul lui Traian Basescu, adus cu mandat la DNA: Ar fi pretins un milion de euro (Video)

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 09:54
7139 citiri
Nepotul lui Traian Basescu, adus cu mandat la DNA: Ar fi pretins un milion de euro (Video)

Nepotul lui Traian Basescu, Dragos Basescu, a fost adus cu mandat, miercuri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie. Dragos este fiul lui Mircea Basescu, fratele fostului sef al statului.

Digi 24 informeaza, citand surse judiciare, ca fiul lui Mircea Basescu ar urma sa fie pus sub acuzare pentru trafic de influenta.

Audierea are loc in dosarul omului de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Nepotul lui Traian Basescu ar fi cerut spaga de un milion de euro, iar negocierile ar fi fost purtate in sauna, in incercarea de a nu fi interceptat, informeaza B1 TV.

Dragos Basescu ar fi cerut unui om de afaceri suma respectiva cu ajutorul unui complice pentru a-i rezolva problemele judiciare intr-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT, arata Agerpres.

Omul de afaceri respectiv ar fi Sandu Staicu, pentru care DIICOT a cerut arestarea preventiva.

In acelasi dosar este vizat, pentru complicitate la trafic de influenta, si omul de afaceri Ciprian Nistor, informeaza Mediafax.

Conform anchetatorilor, cei doi au promis lui Sandu Staicu, administrator la S.C. Activ Invest Construct S.R.L., un mod de rezolvare a problemelor sale judiciare de la DIICOT. Apoi, omul de afaceri a fost retinut, iar doua zile mai tarziu instanta suprema a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a omului de afaceri.

Pe 13 martie 2014, Sandu Staicu a stabilit o intalnire cu Dragos Basescu in jurul orei 17.00, la Clubul Pescariu, loc care ii fusese indicat de Ciprian Nistor. Cand a ajuns la club, Ciprian Nistor i-a cerut sa plateasca un abonament de intrare in zona piscinei. Intrand in incinta, acestia s-au intalnit la vestiar si cu Dragos Basescu, care i-a dat lui Sandu Staicu un slip, apoi au mers in zona de SPA si au intrat impreuna intr-o sauna.

Acolo, Ciprian Nistor si Dragos Basescu i-au dat sa citeasca o lista cu nume de firme si de persoane pe care Staicu le-a recunoscut ca fiind vizate in dosarul penal in care fusese retinut.

Anchetatorii spun ca cei doi i-au dat omului de afaceri lista cu date din dosar pentru a-l convinge ca au acces la dosar si ca au posibilitatea de a influenta evolutia acestuia. Tot cu aceasta ocazie, Dragos Basescu a pronuntat si numele procurorului de caz.

"Discutia a continuat pe fondul pretinderii de catre Dragos Basescu a sumei de 500.000 euro pentru o solutie de nearestare in contestatia formulata de catre DIICOT si inca 500.000 euro pentru o solutie favorabila in dosarul respectiv si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor lui Sandu Staicu. Staicu le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen.

Drept urmare, Dragos Basescu i-a spus ca are o solutie, respectiv incheierea unui contract fictiv de consultanta, prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 de euro printr-o esalonare in functie de evolutia din dosar pe o perioada de pana la doi ani", arata anchetatorii, precizand ca acel contract trebuia sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala, pentru a nu trezi suspiciuni, arata Mediafax.

Fiul fostului presedinte al R.Moldova Petru Lucinschi, anchetat de DNA

In acelasi dosar, fiul fostului presedinte moldovean Petru Lucinschi este acuzat ca, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, a constrans un om de afaceri sa ii dea patru milioane de euro pentru a retrage o plangere penala. Acesta este cercetat in stare de libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#nepot Basescu mandat DNA, #Dragos Basescu mandat DNA, #nepot Basescu DNA , #DNA