Primele discutii dintre medicul erou Catalin Denciu si ministrul Sanatatii, imediat dupa incendiul de la Piatra-Neamt: "Nu au putut face mai mult"

Marti, 03 August 2021, ora 10:072768 citiri
Primele discutii dintre medicul erou Catalin Denciu si ministrul Sanatatii, imediat dupa incendiul de la Piatra-Neamt: "Nu au putut face mai mult"
Momentul in care medicul Denciu a fost transportat cu avionul FOTO Hepta

Ministrul Nelu Tataru a explicat luni seara, 16 noiembrie, ca a discutat cu medicul erou Catalin Denciu despre tragedia de la Piatra-Neamt. A apucat sa-i spuna ca incendiul era atat de puternic, incat, cu toate eforturile sale de a salva pacientii nu a putut face mai mult.


"Din discutiile cu colegul meu, dr. Catalin Denciu, a fost un incendiu fulminant in momentul in care a intrat incercand sa salveze pacientii, in care eforturile, desi au fost mari, nu au putut face mai mult decat s-a infaptuit.
Avem si niste victime, inclusiv medicul si ceilalti trei colegi de-ai lui cu arsuri in diferite grade, colegul nostru fiind deja transferat in Belgia.

Cat de puternic poate fi incendiul care se dezvolta intr-o terapie intensiva unde avem o cantitate de oxigen importanta prin aparatele care lucreaza acolo si ce inseamna complexitatea unei terapii intensive", a spus Nelu Tataru, luni seara, la Digi 24.

Atmosfera din iadul de la Piatra-Neamt

Ministrul a mai mentionat ca, la Piatra-Neamt, atmosfera din seara incendiului era una trista, "personal speriat, personal afectat de ce s-a intamplat. Incercarea mea de a ajunge in Terapie Intensiva nu s-a putut realiza, fiind o ancheta in curs a Parchetului General si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, pentru a putea evalua si ce s-a intamplat acolo si necesarul pentru a putea repara acea sectie", a explicat Nelu Tataru.

Seful Ministerului Sanatatii a mai spus ca asteapta si rezultatele acestor anchete pentru a putea face o evaluare din punct de vedere medical si pentru a vedea care au fost intr-adevar cauzele acestui incendiu.

ado.slave('adoceanroqidmmnirek', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });