Negocierile SUA-Romania privind folosirea spatiului aerian de la Deveselu, aprobate

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 22:41
1592 citiri
Negocierile SUA-Romania privind folosirea spatiului aerian de la Deveselu, aprobate
Foto: ziuaveche.ro

Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, un memorandum privind negocierile si semnarea angajamentului de implementare dintre autoritatile desemnate ale SUA si Romaniei, referitor la folosirea spatiului aerian de deasupra si din jurul bazei militare de la Deveselu.

"Memorandum privind aprobarea negocierii si semnarii angajamentului de implementare intre autoritatile desemnate ale SUA si Romaniei, privind folosirea spatiului aerian de deasupra si in jurul bazei Deveselu se refera la chestiunile tehnice de folosire a spatiului aerian din jurul si de deasupra bazei Deveselu.

Dupa cum va dati seama, aici este vorba despre niste restrictii care se aplica in aceasta zona si care sunt fixate concret, la distanta, la inaltime, tot ce poate sa delimiteze aceste spatiu", a spus purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.

In atentia Executivului, potrivit lui Zaharescu, a fost si un memorandum referitor la evaluarea conformitatii cu prevederile Conventiei Consiliului Europei privind spalarea banilor, descoperirea si confiscarea produselor infractiunii si finantarii terorismului.

"In acest memorandum a fost aratat un rezumat al participarii delegatiei Romaniei la Conventia Consiliului Europei privind spalarea banilor, descoperirea si confiscarea produselor infractiunii si finantarii terorismului. La aceasta Conventie s-a discutat si raportul de evaluare a Romaniei.

Exista rapoarte de evaluarea pentru toate tarile parte la Conventie. Raportul privind Romania evidentiaza bunele practici din tara noastra si formuleaza niste recomandari. El va fi tradus si in limba romana, urmand sa fie publicat pe site-ul Ministerului Justitiei", a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Reprezentantul Guvernului a precizat ca in sedinta de miercuri s-a discutat si despre aprobarea actiunilor sanitar-veterinare cuprinse in programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicarea bolilor la animale.

"S-a mai discutat despre un proiect de hotarare privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 341 din 2012 pentru aprobarea actiunilor sanitar-veterinare cuprinse in programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animal la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, a actiunilor prevazute in programul de supraveghere si control in domeniul sigurantei alimentelor precum si a tarifelor maximale aferente acestora pe anul 2012.

Prin acest proiect de hotarare se modifica Hotararea 341 din 2012 in sensul extinderii inspectiei animalelor din exploatatiile nonprofesionale, care se va realiza de doua ori pe an de catre medicii veterinari cu libera practica", a precizat Zaharescu.

Un alt proiect de hotarare in atentia Executivului a fost si cel pentru aprobarea amendamentului convenit intre Guvern si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in schimbul de scrisori semnate la Bucuresti in 2 decembrie 2011 si la Paris in 6 decembrie 2011, la acordul cadru de imprumut dintre tara noastra si BDCE, destinat finantarii proiectului privind reabilitarea monumentelor istorice din Romania.

"Acest act normativ este legat de aprobarea amendamentului convenit intre Guvern si BDCE, amendament care se refera la un acord mai vechi prin care se finanta proiectul de reabilitare al unor monumente istorice din Romania. Este vorba despre un proiect care a dat rezultate, printre obiectivele care au fost deja receptionate numarandu-se Teatrul National 'Vasile Alecsandri' din Iasi si corpul central al Muzeului National de Arta al Romaniei.

Acest amendament a avut, de fapt, rolul de a asigura continuitatea derularii imprumutului si dupa termenul limita initial. Din cauza unor lucrari complexe, termenele au fost depasite, iar intreruperea finantarii ar fi dus, in mod evident, la complicatii si la nefinalizarea acestor proiecte importante", a mai afirmat Zaharescu.

Tot in sedinta de miercuri, Executivul a aprobat si acordul de colaborare intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului al Romaniei si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor al Republicii Moldova, semnat la Iasi in 3 martie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#negocieri SUA Romania Deveselu, #spatiu aerian Deveselu, #scut antiracheta Devselu, #SUA Deveselu antiracheta , #antiracheta