Neculai Ontanu ramane in arest preventiv - decizie definitiva (Video)

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 10:14
1812 citiri
Neculai Ontanu ramane in arest preventiv - decizie definitiva (Video)
Foto: Facebook/Neculai Ontanu

Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu, ramane in arest preventiv, dupa ce instanta suprema i-a respins, vineri, contestatia in dosarul in care este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati in valoare de 4,2 milioane de euro.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, definitiv, ca Neculai Ontanu, avocata Loredana Claudia Radu si secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Sutru, sa fie cercetati in arest preventiv in dosarul de coruptie, potrivit News.ro.

Instanta suprema a mentinut astfel decizia Curtii de Apel Bucuresti, care in 25 martie a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor trei.

DNA: Neculai Ontanu a incercat sa ascunda probe si s-a contrazis

Primarul suspendat al Sectorului 2 este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri patrati unui beneficiar al drepturilor litigioase, denuntator in cauza.

Avocata Loredana Radu este suspectata ca a intermediat primirea terenului de catre Ontanu, cumparandu-l alaturi de o alta persoana la un pret mult redus.

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revandut apoi jumatate din suprafata de 1.000 mp pe care o cumparase ea, catre Gabriel Oprea, care a obtinut de la Primaria Sectorului 2 autorizatia sa construiasca acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizata pe malul Lacului Tei, intr-o zona verde, unde nu se construieste.

Kovesi: Oprea nu are, in acest moment, nicio calitate in dosarul lui Ontanu

Pe Toma Sutru, procurorii DNA il acuza ca a cerut si a primit de la acelasi denuntator suma totala de 2.000.0000 euro, pentru a facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor in suprafata totala de 83.500 de metri patrati.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ontanu arest, #Ontanu ramane arest , #arestare
Comentarii
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5