Nae Lazarescu a murit - Actorii, in doliu: Se duce o generatie!

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 11:07
6104 citiri
Nae Lazarescu a murit - Actorii, in doliu: Se duce o generatie!
Foto: bucuresti.24fun.ro

Actorul Nae Lazarescu a murit, joi dimineata, la varsta de 72 de ani. Reactiile partenerilor sai de scena si ale celor care l-au respectat nu au intarziat sa apara, toti considerandu-l pe Lazarescu un om de comedie desavarsit.

Vasile Muraru, actorul alaturi de care Nae Lazarescu si-a petrecut, pe scena sau pe platourile de filmare, o buna parte din viata, a spus ca partenerul sau "a fost o mare valoare".

"El n-ar fi vrut sa se intristeze lumea, trebuie sa il respectam. Ce rost mai are acum (sa vorbim - n.red.). A fost o mare valoare, a iubit publicul, a iubit lumea, a iubit scena", a spus Vasile Muraru, la Realitatea TV.

Intrebat ce simte ca a pierdut prin moartea lui Nae Lazarescu, actorul a spus ca acesta era jumatatea sa de scena.

"In primul rand un actor, un om, un partener, jumatatea mea de scena, ce pot sa fac in momentele astea, cine si-a dorit asa ceva? Asta-i viata...", a mentionat actorul, adaugand ca ultima data cand au vorbit la telefon a fost marti, cand au discutat despre "mai multe". "Dumnezeu sa-l ierte", a conchis Muraru.

Actorul Nae Lazarescu a murit

De asemena, Stela Popescu a spus despre comediant ca "avea o memorie exceptionala". "E groaznic. Era un baiat deosebit de inteligent. Avea o memorie exceptionala si aducea in lumea noastra clipe multe de bucurie", a declarat Stela Popescu pentru Realitatea Tv.

Florin Piersic a declarat ca nu ii vine sa creada ca Nae Lazarescu a murit, adaugand ca a avut o legatura frumoasa atat cu el, cat si cu Vasile Muraru.

"Nici nu am stiut ca in ultima vreme nu ne-am, vazut dar... legatura frumoasa pe care am avut-o cu doi actori a fost cu Nae si Vasile. Daca vorbiti cu Vasile o sa spuna ca nimeni nu i-a iubit asa de tare ca Florin Piersic. Am o tristete nemaipomenita pentru ca ne intalneam cu placere, cu bucurie. Ne luam tot timpul in balon.

Nici nu stiti ce a insemnat pentru mine si ziua de ieri cand a murit Titus Munteanu, acum si asta. Eu nu pot sa spun nimic decat ca sunt la pamant. Nu imi vine sa cred. Sunt alaturi de familia lui Nae si alaturi de Vasile", a declarat Florin Piersic, la Antena 3.

Alexandru Arsinel a precizat ca Lazarescu a trait pentru teatru si ca parteneriatul sau cu Teatrul de Revista a fost unul "minunat".

"El mai traia numai prin teatru, daca nu juca intr-o seara era disperat, dadea telefoane si intreba cand avem repetitie, el nu avea alta viata decat Teatrul de Revista si acest parteneriat minunat.

Erau doi oameni (Nae si Vasile - n.red) extrem de implicati, pana dincolo de familie, in acest teatru. Nae avea umorul unui om simplu de pe starda, el reprezentra oful cetateanului de pe strada", a mentioant Arsinel.

In plus, actorul Eugen Cirstea a vorbit despre cat de ingenios era Lazarescu, dar si despre profesioanlismul acestuia, spnanad ca riscai "sa te prabusesti de ras" cand lucrai cu el.

"Se duce o generatie. L-am cunoscut destul de bine, am si colaborat mai ales inainte de '89. Nu am decat cuvinte de lauda si de regret pentru disparitia unui mare actor si mare scriitor.

Noi am colaborat foarte mult la radio si ce am remarcat este ca era de un profesionalism desavarsit. Isi citea de sute de ori textul pe care il avea si cand incepea devenea o adevarata institutie comica. Gasea niste replici pe care le punea de la el, dar care completatu perfect textul de baza. Era greu sa ii fii partener, riscai la fiecare replica sa te prabusesti de ras", a povestit actorul.

Corina Chiriac a spus ca moartea lui Nae Lazarescu este o adevarata pierdere pentru ea, atat ca artist, cat si ca om.

"E mult sa te paraseasca doi oameni exceptionali, doi creatori (Nae lazarescu si Titus Munteanu - n.red.). Ceea ce e trist este ca cei din generatia noastra incep sa plece in grupuri. O generatie mai tanara ar trebui sa se grabeasca sa procure divertisment sa ne descreteasca fruntile pentru ca altfel vremurile sunt sumbre. L-am vazut pe Nae acum cateva luni cand a fost la mine in emisiune.

M-am gandit ca are o suferinta, dar speram ca e vorba de o suferinta care se duce ca gripa. Ori de cate ori am avut ocazia sa joc alaturi de el si de Vasile am avut ocazia sa stau langa doi artisti minunati. Faceau parte dintr-o generatie cu o educatie diferita. Ma simteam intre ai mei. Faptul ca breasla noastra se imputineaza vazand cu ochii pentru mine, ca artist si om, este o pierdere", a declarat Corina Chiriac.

Si actrita Cristina Stamate si-a amintit cu drag de Nae Lazarescu, ea jucand ani intregi pe scena alaturi de acesta.

"Intotdeauna facea atat de multe glume, toata lume adin platou radea, nu pentru ca asa era formatul, ci pentru ca Nae tot timpul nascocea cate ceva. Cateodata avea glume absolut morbide. Era fenomenal. N-am intalnit un actort care sa aiba asa un haz", a spus Stamate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Nae Lazarescu murit, #Nae Lazarescu mort, #Nae Lazarescu Arsinel, #Nae Lazarescu Stela Popescu, #Nae Lazarescu Piersic , #morti