Mutarea armelor nucleare in Romania - Jurnalistul bulgar Georgi Gotev isi apara articolul: Turcia se duce direct spre Rusia

Joi, 18 August 2016, ora 17:43 10421 citiri
Foto: Twitter / Georgi Gotev

Jurnalistul bulgar Georgi Gotev, autorul articolului publicat de Euractiv.com in care se arata ca Statele Unite transfera armament nuclear din Turcia in Romania, sustine ca sursele care i-au dat informatiile sunt foarte credibile si ca "Turcia paraseste campul occidental si se duce direct spre Rusia".

"Eu am considerat ca sursele sunt credibile si de aceea am scris articolul. Bineinteles, imi dau seama de faptul ca guvernul roman dezminte aceste informatii. Eu stiam ca le va dezminti pentru ca eu am contactat guvernul roman inainte sa public articolul.

Nu este o surpriza pentru mine. Sunt sunt niste teme destul de secrete. Eu am considerat ca sursele sunt destul de credibile", a declarat Gotev intr-un interviu acordat pentru Romania Libera.

Jurnalistul bulgar sustine ca daca i se vor cere dovezi, le va aduce intr-un nou articol.

"De fiecare data cand scriu ceva pe tema Romaniei sunt scandaluri. Cu trei saptamani inainte ca Dacian Ciolos sa devina premier, eu am scris ca premierul roman va fi Dacian Ciolos. Am fost atacat in ziare romanesti 'cum este posibil ca un bulgar de la Bruxelles sa stie mai bine decat noi'. Dar, ma rog, s-a dovedit a fi adevarul. Deci am sursele mele si imi fac treaba de ziarist", a adaugat Gotev, spunand ca i se pare "foarte logic" ca dupa reactiile starnite la Bucuresti sa mai publice un alt articol.

Pe de alta parte, jurnalistul bulgar mai afirma ca situatia Turciei este "mult mai complicata" decat se spune public.

"De fapt Turcia paraseste campul occidental si se duce direct spre Rusia. Este miscare tectonica mult mai mare decat miscarea unor arme, fie ele si nucleare. Este un context geopolitic extrem de intens, foarte accelerat. Exista o axa Moscova-Ankara-Teheran care se formeaza si care va schimba drastic situatia in regiune", a mai declarat Gotev, printre altele, pentru sursa citata.

Atat Ministerul roman de Externe, cat si Ministerul Apararii au dezmintit informatiile potrivit carora Statele Unite au inceput transferul focoaselor nucleare stationate pe teritoriul turc in Romania, sustinand ca sunt pure "speculatii".

Citeste ce spune un fost consilier prezidential pe probleme de securitate despre acest scenariu.

La randul sau, fostul presedinte Traian Basescu a subliniat faptul ca o asemenea mutare nu ar fi posibila fara acordul Rusiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News