Campionul național la ciclism care a salvat un om mușcat de viperă în Piatra Craiului. "Se afla întâmplător la antrenament"

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 11:126130 citiri
Campionul național la ciclism care a salvat un om mușcat de viperă în Piatra Craiului. "Se afla întâmplător la antrenament"
Vlad Dobre, campionul național la ciclism, obișnuiește să se antreneze pe crestele montane FOTO Facebook/ Vlad Dobre

Un turist a fost muşcat de viperă în Piatra Craiului, el fiind rapid salvat cu ajutorul unui campion naţional la ciclism, aflat întâmplător în zonă, la antrenament.

Salvamontiştii afirmă că, deşi este greu de crezut că trebuie să te fereşti de vipere în decembrie, cazul atipic arată că nimic nu este imposibil.

”Managementul factorilor de risc în zona montană trebuie sa fie o activitate continuă, făcută cu atenţie şi responsabilitate, dar să fii atent sa nu te muşte o vipera în luna decembrie, parca e totuşi ceva la care nu te aştepţi”, a transmis Salvamont România, distribuind mesajul Salvamont Zărneşti care povesteşte intervenţia la caz.

Salvamontiştii precizează că incidentul s-a petrecut duminică, în Piatra Craiului.

”Probabil ca pentru mulţi dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Piatra Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă... chiar dacă ne aflăm în luna decembrie şi stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creasta să fie albă”, a transmis Salvamont Zărneşti.

Salvamontiştii au precizat că turistul a sunat la 112, după ce a fost atacat de o viperă, foarte aproape de Vf. Ascuţit.

”Pentru acţiunea de salvare au fost esenţiale colaborarea salvatorilor montani din Zărneşti cu operatorii 112, indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgenţă, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre (campion naţional la ciclism – n.r.), aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascutit şi sprijinul din partea Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov”, au mai transmis salvamontiştii.

Potrivit acestora, Vlad Dobre a coborât în timp record victima din Vf. Ascuţit până la preluarea de către Serviciul Salvamont Zărneşti, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgenţă specializat din cadrul dispeceratului.

”În mai puţin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluata de SMURD, dusă la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi în final, la Spitalul Judetean Brasov, starea sa de sănătate fiind stabilă”, au mai transmis salvamontiștii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News