Cum a ajuns o muncitoare din Brasov sa primeasca din greseala un salariu de peste 20.000 de euro. Tanara a refuzat sa-i returneze

Luni, 08 Februarie 2021, ora 23:32
Autor: Paul Nedelcu
Cum a ajuns o muncitoare din Brasov sa primeasca din greseala un salariu de peste 20.000 de euro. Tanara a refuzat sa-i returnezeTanara de 31 de ani a primit cu peste 100.000 de lei mai mult decat i se cuvenea FOTO Pixabay

O angajata a unei fabrici din Brasov a fost trimisa in judecata dupa ce firma la care lucreaza i-a transferat in cont, din greseala, peste 100.000 de lei, iar muncitoarea a refuzat sa restituie banii. Procesul este pe rolul Curtii de Apel Brasov, iar sentinta finala a ramas in pronuntare.

O tanara de 31 de ani din judetul Brasov, care s-a trezit in cont cu echivalentul in lei a 23.000 de euro, a fost trimisa in judecata pentru insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor dupa ce a refuzat sa returneze banii.

"Norocul" a dat peste tanara de 31 de ani in martie 2019, cand fabrica la care lucra i-a transferat in cont suma de 112.194 lei (n.r. - aproximativ 23.000 de euro), cu 110.597 lei mai mult decat salariul pe care firma dorea sa il transfere angajatei.

Potrivit rechizitoriului, dupa ce au constatat ca au transferat uriasa suma de bani in contul angajatei, reprezentantii firmei au incheiat cu tanara un angajament de returnare a banilor, lucru care nu s-a intamplat, tanara folosind "salariul" de peste 20.000 de euro in interes propriu.

Condamnata cu aplicarea pedepsei

In urma acestei situatii, reprezentantii firmei la care lucra tanara au facut plangere penala, iar angajata a fost trimisa in judecata. In proces, inculpata a recunoscut toate acuzatiile, cerand sa fie judecata in procedura simplificata.

In urma procesului, Judecatoria Brasov i-a aplicat tinerei o pedeapsa de doua luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei si 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Practic, aplicarea pedepsei a fost amanata, ceea ce inseamna ca tanara o sa aiba cazierul curat.

"Instanta retine ca inculpata si-a insusit o suma considerabila de bani, suma ce a fost virata din eroare in contul sau de catre societatea angajatoare. In ciuda acestui fapt, inculpata nu a inteles sa restituie suma de bani primita din eroare ci a ales sa ii foloseasca in interes propriu. Cu privire la circumstantele personale ale inculpatei, se retine ca aceasta este la primul contact cu legea penala, astfel ca nu se poate retine o perseverenta infractionala in sarcina sa", se arata in sentinta Judecatoriei Brasov.

In pronuntarea sentintei, judecatorul a mai avut in vedere ca tanara "este necasatorita, are studii medii si nu are ocupatie".

"De asemenea, inculpata a avut o atitudine cooperanta cu organele judiciare, aceasta a recunoscut savarsirea faptei si a participat in mod activ la desfasurarea activitatilor de urmarire penala. In cursul judecatii, a recunoscut in totalitate faptele retinute in sarcina sa prin actul de sesizare a instantei, mentionand totodata ca este de acord cu prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii", a mai punctat judecatorul care a pronuntat sentinta pe fond.

In urma procesului, tanara a fost obligata sa ii achite firmei la care a lucrat suma de 107.518 lei, bani transferati din greseala in contul tinerei.

Sentinta Judecatoriei Brasov a fost atacata cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Brasov. In 16 februarie 2021 este programata pronuntarea sentintei finale in acest caz.

Citeste si:

 Articol citit de 36477 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  gheu
  09.02.2021, 10:44
  pai
  Nu-i de vina fata. De vina e tampitul sau tampita de contabila. Ei trebe trasi la raspundere nu fata.
  Helmut
  09.02.2021, 11:47
  ...
  Normal ca nu-i de vina pentru eroarea cauzata, ci persoana care a gresit transferul.
  Vinovata pentru furt, totusi este aceasta femeie.
  Alege din exemplele care sunt pe intelesul tuturor:
  1. Platesti la un restaurant cu cardul (nu wireless) si introduci 1-2 zerouri in plus. Restaurantul nu-ti returneaza banii.
  2. Unui om ii pica din buzunar un teanc de bani. Tu ii vezi si ii ridici. Omul constata greseala sa si te vede ca i-ai ridicat banii, apoi te roaga sa ii returnezi iar tu zici nu si pleci.
  3. Ai angajat un zidar cu care te-ai inteles sa-ti ridice un zid de caramida in curte, pentru 300 de RON. Dupa ce si-a terminat treeaba ii cere bani, iar tu confunzi buzunarele si in loc sa-i dai cele 3 bancnote de 100 de RON din buzunarul stang, ii dai cele trei bancnote de 500 de RON din buzunarul drept. Constati greseala si ii ceri banii inapoi deoarece ai gresit, aratandu-i ca in celalalt buzunar aveai banii lui dar acesta nu ti returneaza si pleaca.
  Toate aceste 3 exemple sunt exemple de furt.
  fomofo
  09.02.2021, 13:14
  Pai sa te contrazic!
  Tariceanu a fost prins furind cu premeditare si la afacerea Renault si la cea Microsoft si multe alte adiacente.A schimbat partide si sotii doar sa scape.Practic el a fost angajatul poporului roman.S-a atins cineva de el?Exemple ca acesta stiti fiecare in zonele voastre.
  Pauperovici
  09.02.2021, 09:42
  Bravo ei
  sa returneze banii banditii de pretutindeni, si mai vorbim.
  coolsnow
  09.02.2021, 13:05
  pirzi din vedere esentialul
  "In urma procesului, tanara a fost obligata sa ii achite firmei la care a lucrat suma de 107.518 lei"
  Adica individa a ramas fara loc de munca, va munci 60 de zile in folosul comunitatii (adica pe banii ei) si evident ca va returna banii.
  giv
  09.02.2021, 10:32
  Orice iei si nu e al tau se numeste furt
  Intentia de a nu returna suma dovedeste inclinarea spre infractionalitate.
  Eu i-as da cu executare.
  medgidnicolai
  09.02.2021, 11:10
  mai aritmetica
  astia au ajuns la zdup, dupa ce au fost perchezitionati si verificat pe toate meridianele de dna. nu s-au gasit conturi ale lor in afara. dar pe catu cine l-a verificat. oare declaratia lui de avere si interese, depuse la parlament, camd a fost ales in 2016, nu este cumva falsa. sau cea depusa acum. cine verifica. a nu declara veniturile, cand ocupi o functie de demnitate publica, nu constituie cumva o fapta reprobabila. daca nu o infractiune. si orban lucovid se spune prin targ ca are asemenea conturi, dar prin franta. de pe vremea cand era ministru al transporturilor. si periodic, pleaca, pe la paris, in delegatie, sa le verifice si sa mai plateasca din achizitiile de pe coasta de azur. beieti destepti. nu.
  gheu
  09.02.2021, 10:47
  stimate
  Tu nu ai dreptul sa judeci pe nimeni.
  medgidnicolai
  09.02.2021, 10:06
  ea nu a ajuns sa faca nimic.
  s-a trezit cu niste bani in cont si s-a bucurat. o fi avut nevoie de i-a folosit. daca nu i-a restituit, intentionat, isi va lua papara. oare premierul catul ce ar face cu valuta cu care se trezeste in conturile lui necontrolabile din offshore. ii va declara organelor judiciare.
  z123456
  09.02.2021, 10:10
  nea medgi
  nu stiu daca Catu ii va declara, dar stiu sigur ca dracnea, nastase si ceilalti hoti din psd deja condamnati, nu i-au declarat.