Motoc de la CNADNR (Opinii)

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 23:57
9046 citiri
Motoc de la CNADNR (Opinii)
Foto: Gandul (Arhiva)

Guvernul Ponta inregistreaza esec dupa esec. De la insolventa Oltchim, la incapacitatea de a respecta conditiile FMI.

De la cresterea cu 16% a taxelor si impozitelor locale devenita, de fapt, obligatorie, la introducerea coplatii pentru serviciile medicale, despre care inca nici nu e clar daca va fi de 10 lei/internare sau 10 lei/zi de internare, coplata impotriva careia opozitia PSD la Guvernul Boc se lega cu lanturile de usile spitalelor.

De la raportul MCV, care va veni ca o maciuca, mai dur ca niciodata, pana la prevederile bugetului foarte departe de promisiunile electorale.

Si atunci, pentru a masca, cat de cat, toate aceste nereusite de proportii, Victor Ponta ne serveste periodic cate o portie de populism grosier.

Dupa supraimpozitarea salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor, Victor Ponta avea nevoie si de o demitere spectaculoasa.

Si pe cine injura romanii cel mai abitir pentru ca isi rup masinile in gropi, pentru ca raman inzapeziti, pentru ca nu au autostrazi, pentru ca iarna de iarna drumul catre munte devine un cosmar si pentru multe altele asemenea? Ii injura pe drumari.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale este una dintre cele mai detestate institutii, cu sefii ei cu tot. Sigur, pe atat este de dorita de toate partidele pentru ca este una dintre vacile cele mai laptoase cu toate contractele ei purtatoare de comisioane generoase cu tot.

Si atunci, la mare nevoie, retezarea capului unui sef al CNADNR este o miscare de imagine cu impact promitator. In plus, imbini placutul cu utilul, avand in vedere ca seful CNADNR era un liberal pus acolo de fostul ministru Silaghi, iar compania a ajuns in ograda social-democratului Dan Sova.

Nu am nicio simpatie pentru Mircea Pop si nu cred ca demisia domniei sale este vreo pierdere pentru Romania. Dar motivul invocat de Victor Ponta mi se pare ridicol.

Ceea ce ar fi trebuit pus in discutie este felul in care a decurs deszapezirea in weekend-ul trecut. A mers prost? Acesta era un motiv foarte bine intemeiat de demisie/demitere. Si a mers foarte prost, in pofida faptului ca nu am avut masini blocate in nameti.

Situatiile tragice au fost evitate printr-o masura radicala si anormala: inchiderea soselelor cu totul. Asa ca oamenii n-au mai stat in mijlocul troienelor, ci au inghetat cu zilele in fata unor drumuri barate. Dar nu poti sa recunosti ca a mers prost, fara sa aiba si Guvernul o vina sau macar Liviu Dragnea, care a coordonat toata operatiunea.

Deci oficial deszapezirea a mers bine. Si atunci de ce sa plece seful CNADNR? Ca a petrecut nu stiu pe unde pe ninsoare nu e motiv de demitere. Daca petrecerea aceasta nu a avut efecte negative asupra activitatii companiei de drumuri, care e problema?

Dar sa zicem ca Victor Ponta introduce regula de fier a lipirii de birou in conditii de criza. Foarte bine, dar atunci ce cauta seful sefului CNADNR, adica ministrul Dan Sova, nu colea la Balea, ci tocmai la Londra, in acelasi conditii de cod galben si portocaliu? De ce nu era si el lipit de birou, ci se plimba, "din motive personale", pe Oxford Street? De ce n-a demisionat si el pe motiv de absenta?

Asa ca, lansand la o parte mascarada, ne intoarcem la cele cu adevarat importante? Cum ramane cu Oltchimul, cu coplata, cu fiscalitatea, cu FMI si companiile de stat nerestructurate si neprivatizate?

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Mircea Pop CNADNR, #demisie CNADNR, #Mircea Pop demisie , #drumuri