Motii salvatori ii cer lui Manescu sa repare drumul distrus in urma accidentului aviatic din Apuseni

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 17:59
2025 citiri
Motii salvatori ii cer lui Manescu sa repare drumul distrus in urma accidentului aviatic din Apuseni

O delegatie a echipei de salvatori care a gasit avionul prabusit in Apuseni a venit, vineri, la Bucuresti si a mers la sediul Ministerului Transporturilor, unde a solicitat ministrului Ramona Manescu bani pentru refacerea unui drum distrus de utilajele care au recuperat epava aparatului de zbor.

Cinci dintre motii implicati in misiunea de salvare au fost primiti de ministrul Ramona Manescu si au lasat pe masa acesteia un memoriu prin care cer sprijin financiar pentru repararea Drumului Comunal 204, lung de 12 kilometri, care leaga localitatile Horea, Giurgiut si Zinzesti.

"Ca urmare a solicitarii cetatenilor din satele Giurgiut si Zizesti, comuna Horea, judetul Alba, aflate in vecinatatea locului accidentului, salvatori ai victimelor accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, cu privire la necesitatea sprijinirii de catre Ministerul Transporturilor a lucrarilor de reparatii a drumului comunal DC 204 Horea - Giurgiut - Zinzesti, in lungime de 12 kilometri, ce a fost distrus in urma transportului cu tractoarele si masinile institutiilor implicate in salvarea victimelor si a transportului epavei avionului.

Mentionam ca drumul a fost pietruit de primarie in anii 2012 - 2013 si la aceasta data este distrus si impracticabil", se arata in memoriul depus la Ministerul Transporturilor.

Potrivit unui localnic din Apuseni care a facut parte din echipa de salvatori, ministrul Transporturilor "a promis ca va trimite la fata locului o echipa care sa evalueze costurile".

"Ne-a promis ca o sa incerce sa ne ajute si a lasat chiar de inteles ca, pentru obtinerea de fonduri, o sa discute inclusiv cu prim-ministrul Victor Ponta. Daca nu o sa gasim intelegere, vom cauta alte variante legale pentru refacere acestui drum", a mai spus Corneliu Olar, liderul delegatiei din Apuseni.

Olar nu a vrut sa precizeze daca Primaria Horea intentioneaza sa dea statul in judecata in cazul in care nu li se repara drumul. El a spus doar ca, pana la un eventual proces, se ia in calcul, mai degraba, un imprumut bancar.

Monument cu bucati din avion, pe locul accidentului

In memoriul depus la Ministerul Transporturilor se mentioneaza si ca, in parteneriat cu Scoala Superioara de Aviatie Civila, la locul accidentului va fi construit un monument care va contine elemente din epava avionului si ca exista intentia ca pe locul respectiv sa fie ridicat, in viitor, un lacas de cult.

Reprezentantii motilor au mai spus ca, la Horea, se intentioneaza amenajarea unei piste de aterizare pentru elicoptere, care ar urma sa fie construita tot cu sprijinul Scolii Superioare de Aviatie Civila.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, in 20 ianuarie, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#drum distrus accident Apuseni, #refacere drum distrus Apuseni, #accident aviatic Apuseni, #Ramona Manescu drum distrus Apuseni, #monument accident Apuseni , #Accident avion Apuseni