Most Wanted in Romania: De la Boldea, la Bivolaru si Hayssam

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 23:42
7880 citiri
Most Wanted in Romania: De la Boldea, la Bivolaru si Hayssam
Foto: Ziare.com

Deputatul Mihail Boldea, acuzat de inselaciune, fals si uz de fals, a stabilit, intr-adevar, un record pentru Romania: este primul parlamentar roman care a fost dat in urmarire internationala.

Mihail Boldea a fost inclus de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) pe lista celor mai cautati romani, in data de 23 martie, insa a fost scos de la sectiunea "Most Wanted" (Cei mai cautati - n.red.) a IGPR dupa patru zile, odata cu revenirea in tara, in data de 27 martie.

Chiar daca Boldea nu mai e "Most Wanted" de Politia Romana, "clubul select" al celor mai cautati infractori condamnati in Romania numara in continuare 21 de persoane, pe locul intai in aceasta categorie fiind controversatul guru Gregorian Bivolaru.

Boldea, arestat in lipsa

Bivolaru, pe numele caruia exista un mandat de arestare preventiva pentru trafic de persoane si infractiuni asociate crimei organizate, a fost dat in urmarire internationala in data de 21 iulie 2004. In 2006, insa, "Grig", cum i se mai spune, a primit azil politic in Suedia.

In lipsa lui Boldea, care ii urma lui Bivolaru in grupul celor mai cautati infractori, locul al doilea ii revine lui Mircea Sabin Sas, cu trei mandate pentru falsificare de moneda, Kis Marton Gyozo, condamnat la 15 ani de puscarie pentru procurare, detinere si introducere in tara de droguri de mare risc, Bogdan Mihai Zuziac - condamnat la 6 ani de inchisoare pentru viol, si Vladila Raicu, cu mandat de arestare pentru proxenetism.

Pe locul sase se afla Gheorghe Toma, cu doua mandate de arestare preventiva pentru port de arma, amenintare, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice si conducere fara permis, urmat de Grigore Mocanu - constituire de grup infractional organizat care avea drept scop obtinerea de bani si bijuterii prin amenintare, violenta si lipsire de libertate, si de Ilie Danut Brandusescu, care trebuie sa ispaseasca 8 ani de inchisoare pentru talharie si conducere fara permis.

Omul de afaceri Severin Tcaciuc se afla si ei pe lista de urmariti a IGPR, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru infractiuni economice. Pe locul zece este Gheorghe Lupu, dat in urmarire generala pentru trafic de persoane.

A doua pagina cu Most Wanted de Romania se deschide cu Valeriu Popa, pe numele caruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoare pentru viol, Hassan Nanaa si Anmar Nanaa, cautati pentru infractiuni economice, si Sebastian Decebal Cionca, dat in urmarire internationala pentru omor.

Urmatorul cel mai cautat infractor condamnat in Romania este omul de afaceri sirian Omar Hayssam, urmarit general national si international in baza unui mandat de arestare preventiva emis in lipsa.

Hayssam, care si-a castigat reputatia de "teroristul numarul unu al Romaniei", a fugit din tara in vara anului 2006, in vreme ce era anchetat in mai multe dosare penale, intre care unul de terorism, privind rapirea celor trei jurnalisti romani - Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Marie-Jeanne Ion - in Irak.

Interlopul Clamparu, condamnat la 30 de ani de inchisoare in Spania

Urmarit international este si Lucian Boicea, pentru tentativa de omor, in baza unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea. Boicea a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Interlopul Ioan Clamparu este cautat pentru intierea si constituirea unui grup infractional organizat si de trafic de tinere in Spania, pentru exploatarea sexuala. Clamparu, poreclit "Cap de porc", a fost retinut in Spania dar figureaza, inca, pe lista de urmariti ai Politiei Romane.

Alti condamnati in Romania cautati internationat sunt Ioan Bolfa, condamnat la 8 ani de inchisoare pentru tentativa de omor, Leonida Teohari, condamnat pentru inselaciune, si Ion Chita, care a primit mandat de executare a pedepsei de 18 ani de inchisoare pentru omor.

Ultimul pe lista celor mai cautati infractori condamnati in Romania este Valentin Raducan, fugit din tara de aproape 12 ani. Raducan a ajuns in SUA, unde s-a apucat sa cloneze carduri bancare. Prins de FBI, Raducan nu a fost extradat in Romania, cu toate ca era urmarit de autoritatile de la Bucuresti, ci a fost transformat in colaborator al politiei americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Most Wanted infractori Romania, #cei mai cautati infractori, #Mihail Boldea Most Wanted, #Omar Hayssam , #infractiuni