Cum ar trebui să arate Codul Rutier pentru a stopa carnagiul de pe șosele. Proiectul unui polițist, susținut de Titi Aur: "Am hotărât să fac tot ce pot pentru a schimba ceva în bine"

Sambata, 07 August 2021, ora 10:25
13916 citiri
Cum ar trebui să arate Codul Rutier pentru a stopa carnagiul de pe șosele. Proiectul unui polițist, susținut de Titi Aur: "Am hotărât să fac tot ce pot pentru a schimba ceva în bine"
Petiţia a fost semnată de aproape 17 mii de persoane. FOTO petitieonline.com

Un poliţist din judeţul Bihor a iniţiat o petiţie care vizează modificarea Codului Rutier, pentru prevenirea accidentelor de circulație.

În petiția online polițistul a scris și motivele care l-au determinat să demareze acest proiect.

„Mă numesc Sebastian Drimbe și sunt polițist în județul Bihor. De 15 ani de când sunt în slujba statului și a cetățenilor, am văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii.

Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere.

Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării.

Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri”, a scris polițistul în petiție.

Sebastian Drimbe propune și sancțiuni pentru cei care încalcă regulile.

„Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă.

Prin această petiție publică, propun mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

  • - pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)
  • - pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)
  • - pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
  • - pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)
  • - pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
  • - pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent)

Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen”, a mai transmis polițistul.

Sebastian Drimbe invită cititorii să-i semneze petiția pentru a reuși să influențeze persoanele cu putere de decizie.

Petiţia a fost semnată de aproape 17.000 de persoane și este susținută și de Academia Titi Aur.

Accident grav în Dolj, unde două mașini s-au ciocnit, iar una a luat foc. O victimă este resuscitată
Accident grav în Dolj, unde două mașini s-au ciocnit, iar una a luat foc. O victimă este resuscitată
ISU Dolj a anunțat că un grav accident rutier a avut loc, joi, 28 martie, în judeţul Dolj, unde două maşini s-au ciocnit, iar una a luat foc. Cinci persoane aflate în autoturisme vor fi...
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Autorităţile din Constanta au activat, miercuri, 27 martie, Planul Roşu de Intervenţie, după un accident în care au fost implicate un autoturism si un microbuz. Cincisprezece copii sunt...
#accident, #accidente rutiere, #petitie, #politie , #accidente rutiere