Modificarea Legii antifumat, respinsa in Comisia de sanatate din Senat

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 15:16
5094 citiri
Modificarea Legii antifumat, respinsa in Comisia de sanatate din Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia de sanatate din Senat a respins, marti, modificarile la Legea antifumat, care apareau intr-o propunere legislativa semnata de parlamentari de la toate partidele.

Decizia de respingere a fost luata cu majoritate de voturi, informeaza News.ro.

Parlamentarii propuneau sa se infiinteze cluburi de fumatori si sa se redefineasca spatiul public inchis, astfel incat sa se elimine interzicerea fumatului la terasele acoperite.

Propunerea legislativa mai prevedea o modificare prin care fumatul sa fie permis numai in camere special amenajate pentru consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritaore.

In plus, se adauga un nou alineat, care prevedea ca fumatorii se pot constitui in asociatii si cluburi de fumatori, care pot amenaja spatii speciale destinate exclusiv fumatului si activitatii asociate fumatului.

Decizia comisiei senatoriale vine dupa ce ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut, luni, un nou apel catre parlamentari pentru a "opri schilodirea legii antifumat".

Proiectul urmeaza sa fie votat in plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata, dupa care va ajunge la Camera Deputatilor.

Pe de alta parte, un proiect similar de modificare a Legii antifumat a trecut deja de Senat si este in dezbatere la Camera Deputatilor.

Anghel, despre contestatarii legii: M-am saturat de niste frustrati

Senatoarul Cristiana Anghel, unul dintre initiatorii proiectului de modificare a legii anti fumat, i-a caracterizat pe cei care se opun drept "niste frustrati", afirmand ca interzicerea fumatului are efecte adverse.

"Eu m-am saturat de niste doamne frustrate de viata - au prea multi bani si au innebunit, nimeni nu le-a intrebat cum au facut banii - care cred ca poti sa interzici la modul acesta fumatul. Sunt studii care spun foarte clar: in baruri nu se mai fumeaza, in schimb se consuma etnobotanice la greu, ori alea fac mult mai mult rau", a declarat Cristiana Anghel, initiatoare a proiectului de lege anti-fumat, informeaza Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#modificare Lege fumat respinsa, #Lege fumat comisie Senat , #Legea antifumat