Mituri despre homosexualitate

Joi, 02 Iunie 2011, ora 20:25 4027 citiri

Pasolini spunea ca niciun drept nu se castiga fara lupta si ca nicio schimbare adevarata nu se face decat de jos in sus. O lege care iti garanteaza un drept este doar un pas, cel mai important, e adevarat, dar e primul, nu ultimul.

Oricate recomandari ar face UE, oricate brosuri ar tipari ONG-urile si oricat de binevoitori si destupati s-ar arata unii dintre noi, cata vreme homosexualii nu isi asuma deschis optiunea si nu o impun, aceasta va ramane un secret rusinos, ceva fundamental strain si tulbure pentru majoritatea romanilor. E poate aiurea si abuziv sa am, ca heterosexual, astfel de pretentii, dar stiu ca, din pacate, asa merg lucrurile.

I-am spus recent unei prietene toate astea si ea mi-a raspuns ca, daca heterosexualii nu isi afirma identitatea, de ce ar face-o homosexualii si ca ea e agresata zilnic de comentariile si privirile barbatilor, dar nu crede ca e cazul sa faca din hartuire o problema publica.

Ce nu vedea ea e diferenta specifica: in primul rand, heterosexualii isi afirma non-stop identitatea, in toate felurile posibile. Nu fac parade hetero pentru ca nu au nevoie, intreaga viata cotidiana e o parada hetero.

In al doilea rand, ea si partenerul ei nu au de ce sa pretinda, pentru vecinii din bloc, pentru colegii de munca si pentru parinti, ca sunt doar colegi de apartament. Hartuirea e neplacuta, iar pentru unele femei poate fi traumatizanta, dar hai sa fim cinstiti si sa admitem ca exista o ierarhie a suferintelor si ca unele tipuri de hartuire sunt mai dureroase si mai alienante decat altele.

Subiectul acestui articol sunt miturile despre homosexualitate si o sa amintesc cateva dintre cele mai rezistente, dar vreau mai intai sa subliniez apasat ideea ca argumentele pro si contra pe aceasta tema sunt redundante. Homosexualitatea, ca atare, nu mai e demult o tema de dezbateri si nici n-ar trebui sa fie. Dreptul meu democratic sa nu fiu de acord cu existenta homosexualilor e o aberatie, nazismul nu poate apela la democratie pentru ca e fundamental anti-democratic.

Astfel, trecerea in revista (foarte rapida, pentru ca in acest caz ar fi steril sa analizam prea mult) a miturilor despre homosexualitate e o mica istorie a prostiei, a absurdului criminal:

Iisus si homosexualitatea

Iisus nu condamna nicaieri homosexualitatea. Spune ceva despre Sodoma si Gomora, referindu-se la lipsa de ospitalitate a celor doua cetati, acesta fiind, si nu sodomia sau desfranarea, pacatul pentru care au fost pedepsite.

Daca Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, Adevarul, Calea si Viata, autoritatea suprema a crestinismului, nu a considerat homosexualitatea o problema, oricine spune altceva nu e crestin.

Homosexualitatea nu e naturala

Comportamentul homosexual si bisexual nu e deloc rar in lumea animala si a existat dintotdeauna in istoria omenirii, supravietuind si sfidand toate interdictiile. Si, oricum, ce importanta are daca e naturala sau artificiala? Distinctia e irelevanta, exista prea putine lucruri clar naturale in viata oamenilor.

Homosexualitatea e o boala

In nicio taxonomie medicala contemporana occidentala homosexualitatea nu e inregistrata ca boala. In schimb, ura fata de homosexuali e un semn clar de dezechilibru psihic.

Dan Sociu

Citeste mai mult despre Mituri despre homosexualitate pe Think Outside the Box

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News