Mitinguri, pichete si greva generala pe 15 iunie

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:05
3563 citiri
Mitinguri, pichete si greva generala pe 15 iunie
Foto: Arhiva

Confederatiile sindicale au stabilit programul manifestarilor de protest pentru perioada imediat urmatoare, acestea urmand sa culmineze cu un miting de 20.000 de persoane organizat pe 15 iunie, data cea mai probabila la care vor fi votate motiunile de cenzura pe legile austeritatii.

Liderul CNSLR Fratia Marius Petcu a declarat joi, la finalul consultarilor cu toate confederatiile sindicale, ca incepand de luni se va trece la organizarea unor actiuni de protest in Bucuresti.

Astfel, saptamana va incepe cu un miting de 3.000 de sindicalisti care vor protesta la toate cele cinci intrari ale Palatului Parlamentului chiar in momentul in care premierul Emil Boc va citi in plen cele doua legi pe care isi va angaja raspunderea.

"Marti si miercuri, la aceleasi porti vor fi circa 1.500-2.000 de persoane si concomitent vom difuza afise in teritoriu cu figurile parlamentarilor(...)Le atragem atentia ca noi i-am votat si ei, la randul lor, sa voteze in concordanta cu dorintele noastre", a explicat Petcu.

De asemenea, vor fi organizate pichetari la sediile partidelor parlamentare, momentul final fiind marti, 15 iunie, cand se va organiza in Capitala un miting cu 20.000 de sindicalisti si un lant uman in jurul Parlamentului.

In plus, in aceasta zi in care, cel mai probabil, se vor vota cele doua motiuni de cenzura, sindicalistii intentioneaza sa ocupe balcoanele din plenul Parlamentului pentru a urmari in direct votul deputatilor si senatorilor.

"Asteptam ca parlamentarii care sustin actualul guvern sa arate prin votul lor clar daca ii sustin pe cetateni sau pozitiile lor personale", a declarat si liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Acesta a subliniat ca tot pe data de 15 iunie se va organiza si o greva generala de o zi, la care "speram sa miscam toate sectoarele", dupa cum a subliniat Hossu.

"Speram ca prin trecerea motiunii de cenzura, automat cele doua acte normative vor fi blocate", a conchis acesta.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#greva generala iunie 2010, #asumare raspundere Guvern, #motiune cenzura, #Marius Petcu , #greva generala
Comentarii
Poza Marinarul
Marinarul
rank 5
La lupta, fratilor! Jos cu mafia/ciuma/nenorocirea portocalie! Vreau sa-i vad someri pe toti postacii portocalii.