Mirel Palada, trimis in judecata pentru ca l-a batut la TV pe senatorul Mihai Gotiu

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 28 Mai 2020, ora 09:46
12884 citiri
Mirel Palada, trimis in judecata pentru ca l-a batut la TV pe senatorul Mihai Gotiu
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Fostul purtator de cuvant al Guvernului Victor Ponta, sociologul Mirel Palada, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de lovire sau alte violente, dupa ce in septembrie 2017 l-a batut in studioul B1 TV pe senatorul USR, Mihai Gotiu.

Judecatoria Sectorului 1 a fost sesizata cu rechizitoriul pe 13 mai, potrivit portalului instantelor.

Anuntul despre finalizarea anchetei a fost facut de Mihai Gotiu, pe contul de Facebook.

"Miracol?! Va vine sa credeti? Dupa 2 (doi) ani si 8 (opt) luni, incepe, in sfarsit, procesul cu Mirel Palada. Am fost atacat si lovit de fostul purtator de vorbe al unui Guvern PSD, in studioul televiziunii B1, pe data de 14 septembrie 2017. Am primit comunicarea legata de inceperea procesului, astazi, 27 mai 2020," scrie Gotiu.

Parlamentarul USR este nemultumit de faptul ca ancheta a durat atat de mult.

"Da, au trecut doi ani si opt luni pana cand organele de cercetari penale, procurori si politisti, au reusit sa finalizeze marele dosar de loviri. Sunt curios de cate ori au fost nevoiti sa vada si sa revada inregistrarile cu agresiunea, vazute de sute de mii si milioane de cetateni, ca le-au reluat toate televiziunile.

As vrea sa stiu de cate ori au vorbit cu martorii si ce expertize de pixeli si megapixeli au facut de a fost nevoie de atata timp pentru a finaliza un asemenea dosar complex..., " adauga Gotiu.

Senatorul atrage atentia ca intr-un alt caz mediatizat, al padurarului ucis in Maramures, anchetatorii nu au facut demersurile pentru identificarea vinovatilor.

"Nu pot sa nu ma gandesc la sotia padurarului ucis anul trecut, in padurile din Maramures. Au ramas orfane trei fetite. In urma cu o saptamana, imi scria ca a trecut atata timp si inca nu stie cine sunt cei care i-au ucis sotul si i-au lasat fetitele sa creasca fara tata... Mi-as fi dorit sa am cuvinte s-o incurajez, dar mi-e greu, mi-e foarte greu.

Ce sa-i spun? Daca pentru o banalitate de dosar, cu o lovire oarecare, cu filmari si martori, a fost nevoie de doi ani si opt luni...

Pentru mine, intarzierea a fost mai mult o sacaiala, ca nu stiam ce sa le spun oamenilor carora le-am promis ca nu voi renunta la plangere si la proces. Dar pentru vaduva padurarului ucis in Maramures si pentru fetitele lui, care nu stiu de ce tatal lor "nu mai vine acasa", timpul curge altfel," conchide Mihai Gotiu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mirel Palada batut Mihai Gotiu, #Mirel palda judecat gotiu , #justitie