Mircia Gutau, eliberat conditionat

Marti, 03 August 2021, ora 01:402464 citiri

Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau va fi eliberat conditionat, au decis miercuri magistratii del a Tribunalul Mehedinti, respingand recursul facut de procurorii DNA.

Gutau a fost condamnat pentru mita la 3 ani si jumatate de inchisoare, din care a efectuat jumatate. La termenul de miercuri, Mircia Gutau a fost insotit de familie si de prieteni, acestia declarand la final ca s-a facut, in sfarsit, dreptate.

La sfarsitul lunii ianuarie 2010, Gutau si fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost arestati si dusi in penitenciar, dupa ce au fost condamnati definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare.

Ei fusesera in prima instanta retinuti de DNA la inceputul lunii iulie 2006 si cercetati in acelasi dosar penal, fiind trimisi in judecata la Tribunalul Valcea sub acuzatiile de luare de mita si, respectiv, de complicitate la luare de mita. Mircia Gutau si Nicolae Dicu au fost achitati, pe 18 iunie 2007, de Tribunalul Alba.

Fostul viceprimar Nicolae Dicu, arestat in aceeasi cauza, ramane in detentie.

Gutau mai este cercetat intr-un proces in care este acuzat ca ar fi supraevaluat niste spatii de joaca.

Mircia Gutau a fost un lider marcant al PDL, partid pe care a fost nevoit sa il paraseasca dupa arestarea sa. Cu toate acestea, liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, declara in urma cu cateva zile ca Mircia Gutau ramane cel mai bun primar pe care l-a avut Ramnicul pana acum si ca are dreptul de a mai primi o sansa din partea PDL in cazul in care va fi eliberat de justitie.

Comentarii