Mircea Geoana: "Rusia si China, campanii masive de dezinformare si teorii ale conspiratiei privind COVID-19"

Sambata, 12 Septembrie 2020, ora 07:40 3628 citiri
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Mircea Geoana, secretar adjunct al NATO, a declarat ca Rusia, China si Iran au demarat campanii de dezinformare si de promovare a teoriilor conspirationiste asociate pandemiei de COVID-19. In plus, sustine ca Alianta este gata sa transporte vaccinul contra virusului catre toate statele membre.

"Am asistat la o dezvoltare incredibil de masiva de dezinformare, de teorii ale conspiratiei, de atacuri cibernetice si atacuri hibride", a declarat Mircea Geoana in cadrul unui interviu la Digi 24.

In plus, adauga Geoana, motivul ar fi incercarea anumitor state de "a profita de un moment delicat pentru a continua campania de dezbinare a Occidentului, de slabire a Aliantei, de slabire a Uniunii Europene".

Primele locuri

Mircea Geoana a declarat in cadrul aceluiasi interviu ca dovezi explicite exista din partea Rusiei, Chinei si Iranului.

"Incearca sa vina cu un contra-narativ in care spun: Statele autoritare sunt mai eficiente in a lupta cu criza. Am gasit eu primul vaccinul!".

Dezinformarea

Mircea Geoana explica cum dezinformarea se ascunde acum in spatele libertatii de exprimare si cum retelele sociale sunt mediul perfect pentru propagarea ei.

"Sub libertatea de exprimare, de foarte multe ori, mai ales pe retelele sociale se pot propaga relativ simplu un virus al dezinformarii care nu este la fel de pacatos si de criminal precum virusul cu care ne luptam, dar care face parte dintr-o noua generatie de riscuri", a mai declarat Geoana.

NATO, pregatita

Mircea Geoana a mai declarat ca Alianta are capacitatea sa transporte vaccinul catre toate statele membre: " In clipa in care exista o comanda politica la nivelul conducerii aliantei si a statelor aliate, avem imediat capacitatea de a transmite ordine pe verticala lantului militar".

El a mai explicat ca in momentul in care va exista un vaccin, va fi nevoie de "o mobilizare logistica exceptionala, la nivel global, pentru distribuirea lui".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News