Mircea Dusa ii linisteste pe tineri: Nu se fac recrutari sau incorporari

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 14:20
3793 citiri
Mircea Dusa ii linisteste pe tineri: Nu se fac recrutari sau incorporari

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat vineri, la Bistrita, ca tinerii pot "sa stea linistiti", pentru ca in aceasta perioada nu se fac recrutari sau incorporari, pe fondul conflictului din Ucraina, acest lucru putand fi facut, in mod legal, doar printr-o hotarare a Parlamentului.

"Vedeti dumneavoastra, orice a fost normal pana acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodata despre recrutare sau chemare la oaste a rezervistilor si a tinerilor. Acest lucru este posibil, in conditiile legii, numai atunci cand se declara stare de razboi, si declararea de razboi sau a starii de mobilizare se face prin hotararea Parlamentului", a spus Dusa.

Anunt crucial de la Ministerul Apararii despre mobilizarea rezervistilor si recrutarea tinerilor din Romania

Ministrul a explicat ca activitatile desfasurate in prezent de catre centrele militare sunt "de rutina, curente" si vizeaza clarificarea datelor rezervistilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militara in alta sau incadrarea pe o alta functie.

"De multe ori se lanseaza, stiu eu, informatii care nu au niciun suport real si o activitate curenta pe care centrele militare au facut-o si acum doi ani, si acum trei ani, si acum patru ani, daca isi fac datoria legala si zilele acestea, mai ales dupa izbucnirea crizei din Ucraina, toata lumea lanseaza un zvon ca se fac recrutari si incorporari. Nu se fac. (...) Pana atunci (la declararea starii de mobilizare - n.r.), ii rog pe tineri sa stea linistiti", a precizat Mircea Dusa.

Ministrul a adaugat ca, potrivit legii, fiecare cetatean roman are datoria sacra de a-si apara tara si ca este nevoie de un cadru legislativ care sa clarifice modul in care se face pregatirea populatiei pentru aparare, in cazul unui conflict armat, avand in vedere ca stagiul militar nu mai este obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2007.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a participat, vineri, la ceremonia de aniversare a Batalionului 812 Infanterie "Bistrita", cunoscut si sub numele de "Soimii Carpatilor", si a Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares" din Prundu Bargaului, care implinesc 20 de ani de activitate.

In cadrul activitatii a fost decorat Drapelul de Lupta al Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares" cu Emblema de Onoare a Statului Major General si au fost acordate distinctii militarilor care s-au evidentiat in misiuni interne si internationale.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#tineri Romania armata, #tineri Romania incorporati, #razboi tineri romani armata , #armata