Mircea Cosma vrea inapoi la CJ Prahova, Vlad Cosma vrea sa mearga la Parlament

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 22:30
2635 citiri
Mircea Cosma vrea inapoi la CJ Prahova, Vlad Cosma vrea sa mearga la Parlament
Foto: Buna Ziua Iasi

Presedintele CJ Prahova Mircea Cosma si fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, aflati sub control judiciar, cer eliminarea unor conditii ale procurorilor, cel dintai dorind sa isi exercite in continuare functia, iar fiul sau aratand ca risca sa il intalneasca accidental pe Sebastian Ghita la Parlament.

Mircea si Vlad Cosma au contestat la instanta suprema controlul judiciar impus de procurorii DNA, in dosarul fraudarii de fonduri europene in care este arestat preventiv Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, solicitarea lor fiind analizata la instanta suprema.

Mircea Cosma, care, sub control judiciar, nu-si poate exercita functia de presedinte al CJ PRahova, solicita eliminarea acestei conditii.

Vlad Cosma, care are interdictie de a se intalni cu Sebastian Ghita, fiind vizat si el in dosar, a aratat in solicitarea sa ca face parte din acelasi grup parlamentar cu acesta si ca sunt mari sanse sa il intalneasca accidental la Parlament.

Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma contesta controlul judiciar

Astfel, Vlad Cosma cere ca instanta sa lamureasca modul in care el isi poate indeplini obligatiile de parlamentar, in situatia creata de conditiile controlului judiciar in cazul sau.

Mircea si Vlad Cosma mai trebuie sa respecte urmatoarele obligatii sub control judiciar: sa se prezinte la DNA Ploiesti, ori de cate ori sunt chemati; sa informeze de indata DNA Ploiesti cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati, sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, sa nu se apropie de alte persoane nominalizate si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Dosarul cumnatului lui Ponta - DNA: Mircea Cosma nu mai poate fi seful CJ Prahova

Si deputatul Sebastian Ghita a contestat la instanta suprema controlul judiciar impus de procurorii DNA. Plangerea acestuia urmeaza sa fie analizata in 24 februarie.

Deputatul Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman si omul de afaceri Liviu Munteanu se afla sub control judiciar in dosarul fraudarii de fonduri europene in care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, este arestat preventiv alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba si de Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL.

Hertanu si Ciorba au contestat masura arestului preventiv, magistratii ICCJ urmand sa dezbata cererile lor in 27 februarie.

Oamenii de afaceri Iulian Hertanu, Liviu Munteanu, Ilie Dragan, Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba sunt acuzati ca, prin firmele lor, au obtinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizarii din Comarnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mircea Cosma CJ Prahova, #Vlad Cosma control judiciar, #Mircea Cosma control judiciar, #Cosma dosar cumnat Ponta , #DNA