Ministrul Sanatatii a dispus un control la Spitalul de Arsi UPDATE

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 11:06
3163 citiri
Ministrul Sanatatii a dispus un control la Spitalul de Arsi UPDATE
Foto: Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a dispus efectuarea unui control la Spitalul de Arsi. Informatia a aparut intai pe surse, fiind apoi confirmata chiar de ministru.

Controlul va fi facut de o echipa mixta formata din specialisti de la Institutul National de Sanatate Publica, Directia de Sanatate Publica si Inspectia de Sanitara de Stat.

"In urma aparitiei in spatiul public a informatiilor cu privire la Spitalul de Arsi, in cursul zilei de ieri, impreuna cu Inspectia Sanitara de Stat, am semnat un ordin prin care am trimis o echipa formata din specialisti de la Inspectia Sanitara de Stat, ai Directiei de Sanatate Publica, inspectori si specialisti de la Institutul National de Sanatate Publica, mai precis epidemiologi, care sa verifice procedurile, starea de fapt si sa dispuna masuri", a declarat ministrul Sanatatii, la Digi 24, informeaza Agerpres.

El a precizat ca a discutat telefonic, luni, cu managerul de la Spitalul de Arsi, care i-a spus ca au fost luate probe si de catre reprezentantii unitatii sanitare.

"Practic, ei (membrii echipei de control - n.red.) cauta daca au fost respectate procedurile cu privire la demararea renovarii, daca la momentul de fata exista probleme, daca exista focare de infectie care pot fi puse in evidenta prin analize, daca s-au facut analize la momentul demararii procesului de reabilitare. Deci, tema de control si-o stabilesc singuri, nu este stabilita de MS", a explicat Bodog.

Verificarile intervin in contextul aparitiei unor informatii in presa centrala potrivit carora peretii unitatii medicale nu ar fi fost decontaminati sau dezinfectati inainte de a se face reabilitarea. Astfel, peretii vechi ar fi fost acoperiti cu rigips.

Ca reactie la aparitia articolului GSP, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a anuntat ca nu a primit nicio solicitare pentru o inspectie epidemiologica la Spitalul de Arsi, Sectia de Terapie Intensiva nefiind deschisa, iar cand va exista o astfel de cerere vor fi recoltate probe de peste tot, asa cum prevede legea.

La randul lui, purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, dr. Adrian Stanculea, a spus ca probele analizate pana acum de unitatea sanitara sunt negative.

O reactie a venit si de la Primaria Sectorului 1 spune ca analizele realizate de catre Spitalul de Arsi au fost asumate prin documente oficiale, care au stat la baza inceperii si derularii lucrarilor, transmite News.ro.

Amintim ca Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie 2016, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, iar lucrarile au inceput in septembrie si au fost finantate de Primaria Sectorului 1.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#control Spitalul de Arsi, #Spitalul de Arsi bacterii, #Spitalul de Arsi controale , #Spitalul de Arsi