Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat

Joi, 25 Februarie 2016, ora 12:43
21339 citiri
Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat
Foto: SRI

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat oficial ca o va propune pe Laura Codruta Kovesi pentru inca un mandat in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie. Anuntul a fost facut joi, in cadrul evenimentului in care DNA isi prezinta bilantul pe 2015.

"Trebuie sa ne asiguram ca DNA are un cadru institutional stabil, in care performanta e recunoscuta. Imi asum functia si aplic dispozitiile legii prin reinvestirea procurorului sef al DNA.

Cifrele din raport sunt elocvente, rapoartele si increderea cetatenilor confirma rezultatele DNA", a declarat Pruna.

Bilant DNA - LIVE

Ministrul Justitiei a precizat ca functia de procuror-sef al DNA devine vacanta la mijlocul lunii mai.

"Legea prevede si posibilitatea reinvestirii persoanei si, daca legea permite acest lucru, eu ma gandesc ca este absolut logic sa deducem ca cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilantul institutiei care se face anual, deci in aceste situatii trebuie sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura.

Eu nu am sa fac asta si astept bilantul DNA, dar toate datele de pana acum ma determina sa cred ca ceea ce am de facut este un lucru simplu: sa aplic legea si sa reinvestesc la DNA pe procurorul sef", a declarat ministrul Raluca Pruna.

Kovesi: Oamenii au strigat "Coruptia ucide!". Niciun infractor nu trebuie sa se simta in siguranta!

Saptamana trecuta, si presedintele Klaus Iohannis a apreciat ca "rezultatele obtinute de DNA duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii in functie a Laurei Codruta Kovesi".

"In esenta, dupa ce se termina primul mandat al unui procuror sef sau general, exista varianta de procedura noua, de la zero, sau varianta reconfirmarii. Aici, la DNA, trebuie sa spun ca nu sunt eu acela care va confirma sau nu ca se doreste o reinvestire.

Dar pe de alta parte trebuie sa fiu foarte sincer: rezultatele obtinute de DNA, care sunt vazute, laudate si de noi, si de altii, cu siguranta ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii", a spus Klaus Iohannis, la TVR 1.

Iohannis da semnalul pentru Kovesi - ar mai trebui sau nu sa stea la sefia DNA? (Video)

Mandatul Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA expira in aceasta primavara. Kovesi mai are dreptul la un mandat in fruntea institutiei. Conform legii, seful DNA va fi propus de ministrul Justitiei si numit de presedintele Romaniei, cu un aviz consultativ al CSM.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Pruna Kovesi conducere DNA, #reinvestire Kovesi DNA , #DNA