Ministrul Educației nu vrea ca fosta directoare implicată într-un scandal amoros cu un elev să fie inspectoare

Miercuri, 18 August 2021, ora 13:57
3343 citiri
Ministrul Educației nu vrea ca fosta directoare implicată într-un scandal amoros cu un elev să fie inspectoare
Diana Tăicuțu nu va mai fi inspector de arte la IȘJ Vrancea FOTO Facebook/Diana Tăicuțu

Cazul fostei directoare de la Liceul de Artă din Focșani, implicată acum trei ani într-un scandal amoros cu un elev și propusă în urmă cu două zile inspector de arte, l–a scandalizat și pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Într-o intervenție televizată, Sorin Cîmpeanu a precizat că va respinge această propunere venită din partea ISJ Vrancea, ca Diana Tăicuțu să fie inspector.

”În primul rând ea nu a fost pusă inspector. Pentru a ajunge inspector era nevoie de avizul Ministerului Educației. Au fost trimise într-adevăr propunerile pentru avizare și în mod evident eu nu voi aviza această propunere pentru acest candidat. Eu ca ministru nu avizez această propunere. Am cerut deja să formuleze o altă propunere, care să corespundă atât din perspectiva competenței, cât și perspectiva eticii și integrității. Cu siguranță colegii mei au primit deja o altă propunere”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Ulterior acestei declarații, Inspectoratul Școlar Vrancea a venit cu precizări, explicănd că profesoara Diana Tăicuțu ”este expert în Corpul Național al Experților în Management Educațional și nu s-au înregistrat alte acorduri de detașare în interesul învățământului pentru această funcție”.

La rândul ei, directoarea Liceului de Artă "Gheorghe Tattarescu” din Focșani a menționat într-o adresă către ISJ Vrancea că ”în ultimii 3 ani, doamna profesor Tăicuțu Diana Rozalia a dat dovadă de profesionalism la catedră, pregătind elevii pentru multiple activități artistice și examene de profil, la care aceștia au obținut rezultate deosebite. În ceea ce privește deontologia profesională în relațiile cu elevii, doamna profesor a manifestat o atitudine exemplară de la emiterea sancțiunii disciplinare și până în prezent”, potrivit Ioanei Camelia Constantinescu, directorul Liceului de Artă Gheorghe Tattarescu” din Focșani.

Povestea scandalului amoros

În anul 2018, pe o pagină de Facebook au fost postate fotografii în care profesoara de pictură apare în ipostaze explicite alături de un elev de clasa a XII, în vârstă de 19 ani, prin urmare major, cu explicația „Arta sexului la Focşani. Directoarea liceului de Arte transformă elevii în jucării sexuale şi predă la domiciliu”.

S-a menționat atunci că imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere montată de fostul soț al profesoarei, cu scopul de a dovedi infidelitatea ei.

Imaginile nu au stat foarte mult pe pagina Facebook, fiind șterse, însă ele au fost preluate în presă, lucru care a condus la declanșarea imensului scandal, totul culminând cu o cercetare disciplinară încheiată prost pentru profesoară.

Dianei Tăicuțu i s-a suspendat pentru o perioadă de trei ani dreptul de a se înscrie la un concurs pentru a ocupa o funcţie didactică superioară, rămânând doar simplă profesoară, fără drept de a primi gradație de merit.

Ea a mai primit încă patru sancţiuni complementare la nivel de unitate de învăţământ, conform codului de etică al şcolii, respectiv i s-a suspendat dreptul de a fi diriginte timp de patru ani, să predea doar la gimnaziu și să nu poată însoţi elevi în tabere sau la olimpiade şcolare. De asemenea, s-a stabilit că nu va putea fi niciodată director al Liceului de Artă.

Profesoara nu a contestat măsurile, asumându-și responsabilitatea pentru cele întâmplate.

Fostul soț, care este tot profesor la acel liceu, a primit doar un avertisment scris pentru faptul că a adus prejudicii de imagine liceului, întrucât a ieşit în presă cu informaţii despre acest scandal.

Cât despre elevul amorezat, acestuia i s-au scăzut două puncte la media de la purtare, fapt pentru care a pierdut o bursă pe care o câştigase de la Casa Regală României, tânărul fiind un apreciat şi talentat artist plastic.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Laura Nureldin, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Antena 1, a decis să părăsească echipa Observator, unde a activat în ultimii 4 ani. Conform Cancan.ro, Laura Nureldin a...
#inspectori, #scandal, #amoroasa, #profesoara , #eveniment
Comentarii