Ministerul Transporturilor se laudă că a inaugurat cu trei luni mai devreme o șosea întârziată timp de 9 ani. Noul drum are o lungime de 3,18 kilometri VIDEO

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 16:13 2909 citiri
Construcția a început în 2012 FOTO Facebook ministerul Transporturilor

Varianta Mihăilești a fost deschisă vineri, 26 noiembrie, circulației, anunță ministerul Transporturilor. Oficialii se mai laudă că au inaugurat șoseaua cu trei luni mai devreme, deși construcția șoselei este întârziată de nouă ani.

„Actualul Antreprenor a reușit să finalizeze proiectul înaintea termenului contractual, luna februarie a anului viitor, pentru că, spre deosebire de predecesorii săi a abordat cu seriozitate acest obiectiv.

La devansarea termenului contractual a contribuit probabil și decizia constructorului de a investi într-o tehnologie performantă pentru aşternere a asfaltului, prin folosirea unui sistem 3D”, transmite ministerul.

Oficialii precizează că începând de azi se va putea circula în regim de 2 benzi pe sens pe Varianta de Ocolire Mihăilești.

„Chiar dacă are o lungime de doar 3,18 km, această Variantă va duce la scurtarea timpilor de deplasare pe DN6 și la reducerea riscurilor specifice tranzitării localităților”, mai precizează ministerul.

Autoritățile prezintă mai departe istoricul proiectului, care începe cu 2011, când CNAIR a demarat proiectul, iar licitaţia a fost câştigată de spaniolii de la Contrat Ingineria Y Obras.

„Slaba mobilizare și ulterior abandonarea șantierului de către antreprenor au dus la mari întârzieri și la blocarea construcției.

5 ani mai târziu, în 2016, Contractul pentru construcția VO Mihăilești a fost atribuit antreprenorului - Copisa Constructora Pirenaica SA, dar în 2019 a fost din nou reziliat.

A fost lansată nouă licitație, de data asta cu succes, iar contractul a putut fi semnat în decembrie 2020 cu Viarom Construct.

Constructorul a luat în serios termenele contractuale, iar rezultatele se văd: lucrări încheiate la timp și deschiderea circulației cu trei luni mai devreme”, a mai transmis ministerul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com