Ministerul Sanatatii vrea sa achizitioneze sase elicoptere si sute de ambulante

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 18:58
1441 citiri
Ministerul Sanatatii vrea sa achizitioneze sase elicoptere si sute de ambulante
Foto:123auto

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat, vineri, ca vrea sa dezvolte serviciile medicale de urgenta si, prin urmare, ministerul intentioneaza sa achizitioneze sase elicoptere si intre 600 si 1.500 de ambulante, in baza unui contract-cadru care se va intinde pe patru ani.

"Dorim sa dezvoltam serviciile de urgenta in continuare, achizitionam de anul acesta noi ambulante, vrem sa achizitionam si elicoptere, sigur. Targu Mures sta intr-o situatie mai buna, pentru ca are elicopter la dispozitie, dar si alte centre trebuie sa primeasca. De exemplu, la elicoptere achizitiile sunt raspandite in intreaga tara si trebuie ca pacientul sa aiba sansa sa fie dus imediat, cat mai rapid, la locul unde el poate fi tratat. Este vorba de achizitinarea unui numar de ambulante intre 600 si 1.500 de bucati si un numar de sase elicoptere, toate pe un contract-cadru care se va intinde pe patru ani", a declarat Cseke, la Targu Mures.

El a adaugat ca, in functie de finantarea pe care ministerul o va avea, achizitiile se vor face anual. "In mod cert, anul acesta, minimum 150 de ambulante vor fi achizitionate. Nu este finalizata achizitia, nu pot sa dau o cifra exacta", a spus ministrul.

In legatura cu reducerea numarului de internari, solicitata de FMI, Cseke Attila a spus ca nu are foarte multe date. "Criteriile trebuie facute pana la 1 aprilie de Casa Nationala si le veti gasi in normele de aplicare a acestui nou contract-cadru care intra in vigoare la 1 aprilie, se lucreaza la el, n-as putea sa va dau detalii mai multe", a afirmat ministrul.

Despre lipsa medicamentelor pentru bolnavii HIV/SIDA ministrul a spus ca nu cunoaste acesta situatie. "Eu nu cunosc aceasta situatie, la Iasi am stiut de o situatie, dar este problema Casei Nationale, ca ei finanteaza acest program, ei trebuie intrebati", a spus Cseke.

Ministrul a mai afirmat, referindu-se la programele nationale, ca "vor mai fi probleme in anul acesta", dar ca ministerul va incerca sa gaseasca solutii, asa cum a gasit si anul trecut. "Privind aceste programe nationale de sanatate, intotdeauna ar fi loc de mai bine, intotdeauna am mai putea sa le extindem, acestea sunt posibilitatile Romaniei, nu stam rau. In ce priveste domeniile pe care le finanteaza Romania, daca faceti o comparatie, si pe programe nationale de sanatate si pe medicamente compensate si gratuite, pentru ca avem aceste discutii, dezbateri incontinuu, nu stam deloc rau la ceea ce statul roman ofera pacientilor", a conchis ministrul.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Ministerul Sanatatii ambulante elicoptere, #Ministerul Sanatatii achizitie ambulante , #SMURD
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
O astfel de achizitie il va obezida si mai mult pe Attila Zoltan Cseke, datorita efectului de "comision"..