Forțele Navale Române au preluat comanda unei operațiuni NATO derulate în Marea Mediterană

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 08:191277 citiri
Forțele Navale Române au preluat comanda unei operațiuni NATO derulate în Marea Mediterană
Comanda Operației Sea Guardian este asigurată de comandorul Bogdan Vochițu FOTO MApN

Forțele Navale Române au preluat comanda NATO a Operației Sea Guardian, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, la bordul fregatei „Regina Maria”, aflată în baza militară din Augusta (Italia), sub comanda Comandamentului Forțelor Întrunite și a Comandamentului Maritim Aliat (MARCOM), anunță Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit MApN, comanda Operației Sea Guardian, asigurată de comandorul Bogdan Vochițu, se va exercita, de la bordul navei-comandant, fregata „Regina Maria” (F 222), din dotarea Forțelor Navale Române.

„Din statul major al grupării face parte și un ofițer din forțele navale croate, conform politicii NATO de organizare a grupărilor. Misiunile în perioada activării (OSG FOCOPS 21-5), care se vor desfășura în Marea Mediterană, vor fi executate de către platforme navale din Croația, Germania și Spania, conform angajamentelor naționale ale statelor membre NATO.
Operația Sea Guardian este o operație permanentă de securitate maritimă care are ca scop combaterea terorismului și diminuarea riscului altor amenințări la adresa securității maritime în Marea Mediterană”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.