Minerii ajung luni in Bucuresti, conducerea Ministerului Energiei merge in Oltenia (Video)

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 08:36
5282 citiri
Minerii ajung luni in Bucuresti, conducerea Ministerului Energiei merge in Oltenia (Video)
Foto: Site Complexul Energetic Oltenia

Conducerea Ministerului Energiei va merge miercuri la sediul Complexului Energetic Oltenia (CEO), pentru a discuta cu sefii companiei si cu membrii Consiliului de Supraveghere.

Luni, cei 60 de mineri care au plecat de la Rovinari, pe jos, spre Capitala, intr-un mars al disperarii, ar urma sa ajunga in Bucuresti, iar marti, conducerea CEO ar trebui sa prezinte rapoartele complete in Comitetul de Coordonare, privind planul de actiune in sectorul lignitului si masurile pentru strategia de dezvoltare.

Minerii, in drum spre Bucuresti: Oamenii ne dau 10-20 de lei, apa si fructe. Ne-au dat lacrimile

Conducerea ministerului Energiei s-a reunit duminica in sedinta pentru a analiza evolutia lucrarilor comitetului pentru activitatea miniera, discutand punctual despre evolutia Complexului Energetic Oltenia. La sedinta de marti, membrii Grupului de lucru Lignit din cadrul comitetului, din care face parte si conducerea CEO, au prezentat un raport sumar, incomplet.

Ministerul Energiei asteapta ca sefii Complexului Energetic Oltenia sa finalizeze dicutiile despre planul de dezvoltare pe termen mediu si lung si sa inceapa un dialog corect cu partenerii sociali, in procesul de implementare al acestui plan.

Autoritatile subliniaza ca numirile pe posturile de conducere in cadrul companiei trebuie sa tina cont strict de criteriile de meritocratie, iar sefii Oltenia trebuie sa asigure buna desfasurare a procesului cu transparenta.

Implicarea Complexului Energetic Oltenia in orice joc cu tenta politica este de rau augur pentru siguranta locurilor de munca, dar si pentru functionarea corecta a societatii, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului de resort.

Totodata, conducerea ministerului ii atrage atentia lui Laurentiu Ciobotarica, directorul general interimar al complexului energetic ca este responsabil direct pentru buna administrare a societatii.

Complexul Energetic Oltenia, companie cu peste 15.000 de angajati, se afla intr-o situatie financiara dificila, dupa doi ani la rand de pierderi. Societatea a inceput in februarie un program de disponibilizari pe baza de voluntariat.

Directoratul producatorului de electricitate pe baza de carbune controlat de Ministerul Energiei a decis sa reduca numarul de posturi de conducere cu 21%, ceea ce inseamna renuntarea la 106 sefi, in urma implementarii unei noi structuri organizatorice a companiei.

Aproximativ 60 de mineri au plecat, luni, in jurul orei 8.00, pe jos, din fata sediului Termocentralei Rovinari, pe traseul Farcasesti - Urdari - Turceni - Isalnita - Craiova - Slatina - Pitesti - Gaesti - Bucuresti, intr-un "mars al disperarii", dorind sa traga un semnal de alarma privind piata de energie din Romania.

Vineri, reprezentantii Federatiei Nationale Mine Energie s-au intalnit la Bucuresti cu secretarul de stat in Ministerul Energiei Corina Popescu, iar la finalul intrevederii, care a durat mai bine de patru ore si jumatate, au anuntat ca iau in calcul sa dea in judecata Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si chiar si Guvernul Romaniei, institutii pe care le acuza de lipsa de interes fata de sectorul energetic.

Sindicalistii au declarat ca secretarul de stat si-a aratat disponibilitatea de a spijini Complexul Energetic Oltenia, in probleme care tin de Ministerul Energiei si le-a propus semnarea unui protocol, cu conditia ca minerii sa renunte la mars.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#mineri Oltenia Bucuresti, #ministerul Energiei masuri minerit , #minerit