Miliardarul Niculae ramane dupa gratii - decizie definitiva

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 17:12
3012 citiri
Miliardarul Niculae ramane dupa gratii - decizie definitiva
Foto: Digi24 (Arhiva)

Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat pe 2 aprilie la doi ani si jumatate de inchisoare in dosarul "mita la PSD", ramane in penitenciar, dupa ce Tribunalul Dambovita i-a respins definitiv, marti, solicitarea de eliberare conditionata.

Magistratii au respins ca nefondata contestatia formulata de Ioan Niculae la decizia din 31 august a Judecatoriei Gaesti. Atunci, Judecatoria i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare conditionata.

In motivarea deciziei din 31 august, magistratii Judecatoriei Gaesti arata ca omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat conditionat, deoarece perioada scurta petrecuta in inchisoare nu a convins instanta ca s-a indreptat.

Ioan Niculae, Balzac de Romania: Cate carti sustine ca a scris in inchisoare si cine certifica

Ioan Niculae ramane in inchisoare

Magistratii au motivat ca Ioan Niculae indeplineste doar una dintre conditiile eliberarii conditionate, astfel ca nu poate fi admisa solicitarea sa de eliberare conditionata.

"Concluzionand, potrivit articolului 59 si urmatoarele Cod Penal (1969), pentru a putea beneficia de liberare conditionata condamnatul trebuie sa indeplineasca doua conditii: (1) sa execute o perioada minima din durata pedepsei si (2) sa dea dovezi ca s-a indreptat si se poate integra in societate", se arata in motivare.

Pedeapsa lui Niculae este de 914 zile, iar pentru a putea cere eliberarea conditionata, acesta trebuia sa execute o treime, respectiv 304 zile.

Ioan Niculae isi va executa in continuare pedeapsa in Penitenciarul Gaesti si mai poate introduce o cerere de eliberare conditionata la 60 de zile de la momentul in care comisia din penitenciar i-a examinat-o pe cea de fata.

Cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Niculae a fost analizata de comisia de specialitate din Penitenciarul Gaesti si inregistrata la Judecatoria Gaesti in 18 august.

Avocatul omului de afaceri declara ca acesta merita sa fie eliberat dupa ce, in cele cinci luni de detentie, a scris cinci carti. Cartile semnate de Ioan Niculae sunt in domenii precum agricultura si chimia, in care de altfel omul de afaceri are investitii. Doua dintre volume se intituleaza "Bioetanolul, combustibilul viitorului" si "Valorificarea energetica a biomasei".

Aflati in inchisoare, Ioan Niculae si Bunea Stancu sunt urmariti penal intr-un nou dosar

Pe 2 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe patronul grupului S.C. Interagro S.A. Ioan Niculae, la doi ani si sase luni de inchisoare in doarul "mita la PSD". In acelasi dosar au fost condamnati Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de inchisoare, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac, la doi ani si sase luni cu executare.

Procurorii aratau, in rechizitoriu, ca in cursul anului 2009 Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ioan Niculae ramane arest, #Ioan Niculae inchisoare, #Ioan Niculae eliberare conditionata , #justitie