Metroul ar putea circula cu intreruperi de luni, din cauza datoriilor UPDATE Reactia Metrorex

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 20:32
7018 citiri
Metroul ar putea circula cu intreruperi de luni, din cauza datoriilor UPDATE Reactia Metrorex
Foto: Arhiva Ziare.com/Alexandru Nistor

Din cauza ca ar fi intarziat plata datoriilor catre o societate care-i asigura servicii de intretinere, Metrorex ar putea fi nevoit sa isi scurteze, de luni, programul de lucru.

Directorul general al societatii Alstom, care face mentenanta pentru Metrorex, a declarat, pentru Digi24, ca firma sa se pregateste sa isi reduca timpul de lucru. Iar daca cei care fac mentenanta nu lucreaza la capacitate maxima, nici trenurile nu vor mai putea circula prin subteran decat dupa un program redus.

"Nici noua nu ne convine aceasta situatie, dar nu avem nicio vina. Noi nu ne-am mai incasat contravaloarea serviciilor de mentenanta de aproape un an.

In urma discutiilor cu Metrorex, ni s-a propus o esalonare a sumei de plata. O prima transa de circa 25 de milioane de lei ar urma sa se plateasca pana luni, iar restul datoriei sa fie achitata pana la finalul anului.

In cazul in care asta nu se intampla, potrivit legii, ne vom reduce programul de lucru. Suntem obligati, potrivit legii, sa asiguram o treime din activitate. Daca va circula un tren din trei sau daca trenurile vor circula doar o treime din timpul normal de lucru nu putem spune noi. Acestea sunt decizii pe care le ia operatorul (adica Metrorex - n.red.).

La acest moment, va pot spune ca nu este neaparat iminenta reducerea activitatii in ziua de luni. Daca vom ajunge in aceasta situatie, populatia va fi informata din timp", a spus directorul Alstom, Gabriel Stanciu, intr-o interventie telefonica la Digi24.

UPDATE: Metrorex precizeaza insa ca directorul Marin Aldea a avut discutii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu, si au concluzionat ca serviciile nu se vor suspenda incepand de luni.

"Referitor la informatiile difuzate in presa legate de intreruperea serviciilor de mentenanta asigurate de Alstom trenurilor de metrou, Metrorex face urmatoarele precizari:

Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discutii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu, si au concluzionat ca serviciile nu se vor suspenda incepand de luni, asa cum apare in presa, urmand ca impreuna sa identifice solutiii pentru rezolvarea acestei situatii.

Totodata, reprezentantii celor 2 institutii au stabilit ca plata primei transe, de 25 milioane lei sa se faca in perioada imediat urmatoare, urmand ca diferenta sa se plateasca esalonat pana la sfarsitul anului. In sensul celor precizate asiguram publicul calator ca serviciile de mentananta nu vor fi intrerupte, iar circulatia trenurilor de metrou nu va fi afectata", se arata intr-un comunicat Metrorex remis Ziare.com.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alstom oprire metrou, #datorii Metrorex oprire metrou, #oprire metrou luni , #Metrorex
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza m.omiduta
m.omiduta
rank 5
Mai pun de o scumpire si se rezolva!