Metrorex vine cu precizari despre metroul din Drumul Taberei: "Sunt in desfasurare proceduri referitoare la punerea in functiune"

Duminica, 13 Septembrie 2020, ora 18:37
6074 citiri
Metrorex vine cu precizari despre metroul din Drumul Taberei: "Sunt in desfasurare proceduri referitoare la punerea in functiune"
Foto: Facebook/ Metrorex (Arhiva)

Reprezentantii Metrorex au anuntat ca sunt in desfasurare procedurile pentru punerea in functiune a magistralei M5 de metrou Drumul Taberei. Ele consta in configurarea sistemelor din faza de testare in cea de exploatare pentru instalatiile de siguranta circulatiei si informare calatori, taxare, televiziune cu circuit inchis si comunicatii.

Metrorex va asigura cu 900 de angajati exploatarea circulatia si mentenanta in 3 schimburi pentru toate specialitatile, inclusiv serviciul comercial si cel de conducere a trenurilor.

"Metrorex face urmatoarele precizari cu privire la deschiderea circulatiei pe magistrala de metrou M5 Drumul Taberei, dupa receptia la terminarea lucrarilor:

⁃ sunt in desfasurare proceduri referitoare la punerea in functie. Acestea constau in configurarea sistemelor din faza de testare in cea de exploatare pentru instalatiile de siguranta circulatiei si informare calatori, taxare, televiziune cu circuit inchis si comunicatii.

⁃ se face predarea-primirea spatiilor de la constructor la echipele Metrorex care vor asigura cu cei 900 de angajati exploatarea circulatia si mentenanta in 3 schimburi pentru toate specialitatile, inclusiv serviciul comercial si cel de conducere a trenurilor.

⁃ O alta activitate necesara consta in predarea obiectivelor de paza pe statii si interstatii, de la firmele de paza ale constructorilor la cele care sunt sub contract cu Metrorex.

⁃ De asemenea se predau toate spatiile publice de la firmele de curatenie ale constructorului, la cele contractate de Metrorex.

⁃ Pentru deschidere ultima activitate consta in inlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregatite in depou pentru circulatia cu calatori.

⁃ Configurarea sistemului de taxare permite accesul cu numerar si card bancar la turnicheti. Sunt realizate operatiunile de transport valori si alimentare a casieriilor si a automatelor de vanzare AVC cu titluri de transport si numerar pentru vanzare. Totodata se realizeaza atat prin sistemele de alarmare la efractie cat si cu personal, protectia valorilor in fiecare statie. POS-urile sunt achizitionate de catre banca care asigura suportul tehnic si sunt in proces de configurare astfel incat sa fie disponibila si vanzarea pe langa numerar si cu card bancar la casierie. La automatele de vandut cartele se poate achita cu numerar. Achitarea cu card bancar urmeaza sa se implementeze cat mai curand posibil impreuna cu banca suport. Este necesar a se realiza o solutie de comunicatie stabila care presupune atat configurarea cat si instalarea unor echipamente si chei de criptare.

Metrorex este preocupata si de asigurarea semnalului GSM in scopul asigurarii facilitatilor si confortului pe care acest serviciu il ofera tuturor utilizatorilor. Astfel, in aceasta perioada, operatorii de telefonie mobila au finalizat instalarea retelelor de comunicatii in subteran si executa ultimele reglaje ale echipamentelor pentru acoperirea optima privind semnalul de comunicatie voce si date pentru calatorii metroului", arata un comunicat de presa al companiei.

Declaratiile lui Orban

Si premierul Ludovic Orban a declarat, duminica in judetul Calarasi, ca a fost semnat procesul verbal pentru receptia lucrarilor la metroul din Drumul Taberei, iar zilele urmatoare se fac ultimele pregatiri, astfel incat sa poata fi dat in circulatie saptamana viitoare magistala M5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#metrou precizari, #metrorex metrou drumul taberei , #metrou
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5