Metrorex vine cu noi precizari dupa scandalul cu ANPC - cum circula trenurile

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 15:10
3096 citiri
Metrorex vine cu noi precizari dupa scandalul cu ANPC - cum circula trenurile
Foto: Ziare.com

Metrorex are elaborate reguli de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile de metrou, recomandandu-se atentie la intrarea si iesirea din tren pentru a nu calca gresit in spatiul dintre peron si vagon, precizeaza compania de transport in comun.

Potrivit sursei citate, trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta.

ANPC cere inchiderea statiei de metrou Piata Victoriei, dupa ce o femeie s-a accidentat. Metrorex refuza

"Intrucat anunturile ANPC cu privire la inchiderea statiei Piata Victoriei au creat neincredere in randul cetatenilor care utilizeaza transportul de calatori cu metroul, SC Metrorex SA precizeaza ca trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta.

Pentru informarea corecta a calatorilor, Metrorex are elaborate reguli de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile de metrou. Astfel, la regula 11 veti regasi: 'La oprirea trenului in statie, calatorii care ies din vagoane au prioritate fata de cei care intra. Se recomanda atentie la intrarea si iesirea din tren pentru a nu calca gresit in spatiul dintre peron si vagon'", subliniaza compania, intr-un comunicat remis vineri presei.

Referitor la controlul intreprins de echipa de inspectori ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, din data de 28 ianuarie, in urma reclamatiei unei persoane care afirma ca si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei, Metrorex precizeaza ca asigura indeplinirea cerintelor necesare efectuarii transportului de calatori pe liniile de metrou, in conditii de siguranta a circulatiei.

Ce spune Metrorex, dupa ce ANPC a cerut inchiderea statiei de metrou Piata Victoriei

"In raportul de control nr. 18207/02.09.2014 intocmit de Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, raport ce viza verificarea datelor tehnice ale noilor trenuri, precum si modul de interactiune cu infrastructura de metrou (inclusiv peroanele statiilor), se concluzioneaza:

'Noile trenuri de metrou tip BM.3-CAF respecta normele tehnice impuse de standardele romanesti si europene aplicabile pentru acest tip de vehicul, se incadreaza ca si dimensiuni in gabaritul de libera trecere al constructiilor tehnice existente in metrou, asa cum acestea sunt foarte clar si explicit prezentate in Instructia privind normele si tolerantele pentru constructia, reparatia si intretinerea caii de rulare la metrou, ed. 1997, nefiind constatate interferente intre gabaritul static al trenului nou de metrou si infrastructura metroului si nici intre gabaritul cinematic al trenului de metrou si infrastructura metroului in zona tunelelor de metrou, a sistemului de alimentare cu energie electrica sau a instalatiilor de semnalizare'", precizeaza Metrorex.

O echipa de comisari de la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a amendat, joi, cu 20.000 de lei, compania Metrorex pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor, conform legislatiei din domeniu,a informat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

"In urma primirii unei reclamatii a unui consumator care si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului, o echipa de comisari din cadrul CPC al Municipiului Bucuresti s-a deplasat la statia de metrou Piata Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate", se arata intr-un comunicat al ANPC.

Autoritatea precizeaza ca a fost aplicata o amenda contraventionala de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol siguranta consumatorilor si s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#incident metrou, #ANPC control metrou, #ANPC metrou , #Metrorex