Ce spune Metrorex, dupa ce ANPC a cerut inchiderea statiei de metrou Piata Victoriei

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 15:30
5266 citiri
Ce spune Metrorex, dupa ce ANPC a cerut inchiderea statiei de metrou Piata Victoriei
Foto: Arhiva Ziare.com

Metrorex a anuntat ca nu va inchide statia de metrou Piata Victoriei, dupa ce Protectia Consumatorilor a cerut oprirea circulatiei trenurilor din motive de siguranta.

"SC Metrorex SA anunta publicul calator ca trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta", se arata intr-un comunicat al Metrorex remis Ziare.com.

Punctul de vedere al companiei de transport vine dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat Metrorex cu 20.000 de lei si a cerut inchiderea statiei din centrul Capitalei, pentru ca a constatat ca o femeie s-a accidentat din cauza ca si-a prins piciorul in spatiul prea lat dintre metrou si peron.

ANPC cere inchiderea statiei de metrou Piata Victoriei, dupa ce o femeie s-a accidentat. Metrorex refuza UPDATE

Mai mult, in comunicatul semnat de directorul Metrorex Marin Aldea se precizeaza ca incidentul semnalat de Protectia Consumatorilor nu a avut loc in realitate, dupa cum au aratat imaginile surprinse de camere de supraveghere.

"Cu privire la controlul intreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 in care s-a mentionat ca acest control se efectueaza ca urmare a reclamatiei unei calatoare referitor la o situatie petrecuta in data de 12 ianuarie 2016, ora 12, si reclamata la ANPC in data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirma ca si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei).

Din primele verificari efectuate de Metrorex, prin vizionarea inregistrarilor de pe camerele indreptate spre peron din statia Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamanta si nici nu s-a primit la Metrorex o reclamatie in acest sens", se detaliaza in documentul citat.

In ceea ce priveste distanta dintre tren si marginea peronului, "aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor", mai spun oficialii companiei.

Ei au aratat ca Metrorex are regulile de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile, "pentru informarea corecta a calatorilor".

"Toate datele de mai sus au fost prezentate si explicate inspectorilor ANPC in cadrul intalnirii de astazi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11:45 si 13:35). Totodata, precizam ca in cadrul discutiilor nu au fost identificate masuri pe care ar urma sa le ia Metrorex si in niciun caz asa cum s-a prezentat in mass-media - inchiderea vreunei statii de metrou", se mentioneaza in comunicat.

Reprezentantii Metrorex spun ca, "zilnic, fiecare dintre cele doua statii de metrou mentionate sunt tranzitate de circa 12.000 de calatori, neinregistrandu-se probleme deosebite in cei mai bine de 30 de ani de exploatare. Cerem scuze calatorilor pentru disconfortul provocat de aceste stiri".

Directorul ANPC sustine ca inchiderea statiei e obligatorie

Pe de alta parte, directorul general al ANPC a declara anterior, la Antena 3, ca decizia de oprire a circulatiei metrourilor trebuie pusa in aplicare cat mai repede si Metrorex este obligata sa nu mai foloseasca statia din centrul Bucurestiului pana nu remediaza problema.

El a insistat, la B1 TV, ca cei de la Metrorex "nu vor putea folosi statia decat in momentul in care vor crea un spatiu mult mai ingust decat acum intre peron si metrou".

"Fie vor prelungi peronul, fie vor atasa de garnitura de metrou un dispoztiv, astfel incat sa se prelungeasca pana in apropierea trenului de metrou", a aratat Anghel.

Paul Anghel a intrat in direct prin telefon si la Realitatea TV, unde a avertizat ca putea avea loc un accident si mai grav.

"Varianta tehnica este de a prelungi latimea vagonului cu o treapta, cand ajunge in statie sa iasa o treapta pe care sa paseasca consumatorul (...). A fost pusa in pericol sanatatea sau viata...daca era un copil sau un nevazator, ganditi-va ce accident s-ar putea petrece.

(Persoana care a facut sesizarea - n.red.) s-a accidentat, ca n-a ajuns la spital si nu a plecat trenul si nu i-a retezat picioarele e altceva... (...) Este un moment de toleranta zero, dupa ce s-a intamplat la Colectiv", a declarat Anghel.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Metrorex Piata Victorie, #metrou inchis Victoriei, #Metrorex neaga accident , #Metrorex
Comentarii