Mesajul Digi catre DNA, dupa trimiterea in judecata a directorului general

Marti, 22 August 2017, ora 22:16
10219 citiri
Mesajul Digi catre DNA, dupa trimiterea in judecata a directorului general
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostii si actualii membri ai conducerii RCS&RDS si INTEGRASOFT au actionat in conformitate cu legea, iar acuzatiile vor fi contestate. Acesta este anuntul Digi Communications, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a trimiterii in judecata, marti, de catre Directia Nationala Anticoruptie, a lui Ioan Bendei, Mihai Dinei si Serghei Bulgac.

Pe langa acestia trei, DNA i-a mai trimis in judecata, printre altii, pe fostul presedinte LPF Dumitru Dragomir si companiile RCS&RDS si INTEGRASOFT.

"Consideram ca RCS&RDS, INTEGRASOFT, fostii sau actualii membri ai conducerii acestora au actionat corect si in conformitate cu legea, si intentionam sa contestam toate acuzatiile de mai sus.

Nu ne asteptam ca actiunea precizata sa afecteze in mod semnificativ activitatea RCS&RDS, a societatii sau a oricareia dintre filialele acestora", informeaza compania.

Conform sursei citate, dosarul a fost transmis de DNA spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii instituite de DNA, printre care se numara si masura asiguratorie a sechestrului asupra a doua bunuri imobile ce apartin RCS&RDS pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de euro), instituita de DNA pe 25 iulie 2017.

"In legatura cu investigatia desfasurata de Directia Nationala Anticoruptie din Romania (DNA), cu privire la care am informat piata si investitorii in cadrul prospectului de oferta publica initiala din data de 26 aprilie 2017, in cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, cat si in cadrul raportarilor publice ulterioare, aducem la cunostinta faptul ca, astfel cum rezulta din comunicatul de presa nr. 832/VIII/3 emis in acest sens in data de 22 august 2017, DNA a dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Ioan Bendei (vicepresedinte al Consiliului de Administratie al RCS & RDS) sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita si complicitate la spalare de bani, respectiv trimiterea in judecata, in stare de libertate, a RCS&RDS sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, a INTEGRASOFT (una dintre filialele RCS&RDS din Romania) sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la spalare de bani, a lui Mihai Dinei (membru in Consiliul de administratie) sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la dare de mita si complicitate la spalare de bani, respectiv a lui Serghei Bulgac (director general al Societatii si director general si presedinte al Consiliului de Administratie) sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani", se arata in document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Digi mesaj DNA director trimis judecata, #DNA trimis judecata RCS RDS , #DNA
Comentarii