Lupul din mesajul Ro-Alert era câine. Avertismentul care a băgat spaima în locuitorii din Târgu Mureș

Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 13:41 2562 citiri
Animalul semnalat era un câine-lup cehoslovac, de unde și confuzia FOTO presasm.ro

Locuitorii unui cartier din Târgu Mureș au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT că a fost văzut un lup în apropiere. Potrivit Digi24, “lupul” s-a dovedit ulterior a fi un câine.

Locuitorii unui cartier din Târgu Mureș au primit mesaje RO-ALERT prin care erau avertizați că în apropiere a fost văzut un lup.

“ATENȚIE!!! A fost semnalată prezența unui lup la Platoul Cornești. Vă rugăm evitați zona, sporiți atenția și nu vă expuneți la pericol. În caz de pericol apelați la 112. ISU MUREȘ”, era textul mesajului RO-ALERT.

La o jumătate de oră de la primirea mesajelor, pe rețelele de socializare au apărut poze cu “lupul”, fiind vorba de fapt despre un câine.

Animalul în cauză ar fi un exemplar de câine din rasa “Lup cehoslovac”, care se rătăcise de stăpânul său.

Reprezentanții ISU care trimit mesaje Ro-Alert s-au mai aflat recent în mijlocul unei anchete, după ce, recent, la localnicii din Brașov a ajuns un mesaj de avertizare RO-ALERT cu privire la prezenţa unui urs într-o zonă locuită, care începea cu formularea "ursul baaa!".

"Ursul baaa! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov", a fost textul mesajului primit de braşoveni.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News