Memorialul #Colectiv: Piedone se spala de maini si spune ca pe vremea lui nu erau 64 de victime

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 16:49
3337 citiri
Memorialul #Colectiv: Piedone se spala de maini si spune ca pe vremea lui nu erau 64 de victime
Foto: Ziare.com

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a tinut sa sublineze ca nu este implicat in realizarea memorialului Colectiv, la construirea caruia autoritatile locale au renuntat, din cauza modului in care a fost atribuit contractul.

"Ma doare faptul ca sunt in continuare improscat cu noroi pentru lucruri de care altii sunt responsabili. Nu va cer sa ma credeti pe cuvant, va cer sa priviti faptele si mai ales datele la care s-au intamplat lucrurile care mi se pun in carca.

Va prezint mai jos un comunicat de presa pe care media care s-a grabit sa difuzeze stiri mincinoase probabil ca il va ignora. Macar dvs sa aveti si punctul meu de vedere", scrie pe Facebook Cristian Popescu Piedone.

#Colectiv: Memorialul se face printr-un contract cu dedicatie pentru un candidat UNPR

Acesta a redat in continuare punctul sau de vedere, subliniind ca ceea ce actualele autoritati ale Sectorului 4 vor sa amplaseze in Parcul Lumea Copiilor nu are legatura cu ceea ce fostul primar a gandit in luna noiembrie.

"Ceea ce actuala conducere a Autoritatii Locale Sector 4 a decis sa amplaseze in Parcul Lumea Copiilor, fie ea o amenajare peisagistica sau orice alt tip de monument comemorativ, nu are absolut niciun fel de legatura cu ceea ce eu am gandit in luna noiembrie a anului trecut.

Reamintesc tuturor celor care se mai pot inca pastra obiectivi ca eu propuneam amplasarea unui monument comemorativ intitulat Monumentul celor fara de vina, care sa fie edificat in imediata apropiere a locului producerii tragediei, respectiv, in Piata Bucur.

Atasand prezentei comunicatul remis institutional la momentul respectiv, consider ca orice alta incercare de a mi se plasa responsabilitatea unei astfel de decizii ramane din start fara fundament. Mai mult decat atat, decizia actualei conduceri a Sectorului 4 a fost adoptata intr-o sedinta a Consiliului Local Sector 4 din data de 20 februarie 2016, ori eu am demisionat de 4 noiembrie 2015!

In respectiva sedinta a fost aprobat planul de investitii al Directiei Administrare Parcuri, Zone de Agrement Sector 4, care includea acest proiect, denumit 'Memorial Colectiv - Parcul Lumea Copiilor - Zona Sahisti'", sustine Piedone.

In continuare, acesta respinge orice asociere a sa cu memorialul si subliniaza chiar ca actualul proiect presupune plantarea a 64 de ciresi japonezi, in conditiile in care atunci cand fostul primar a adus in discutie realizarea unui monument, numarul victimelor era mai mic.

"Conducerea Primariei Sectorului 4 si consilierii locali si-au asumat realizarea acestei investitii atunci, iar simpla consultare a proiectului prezent releva faptul ca este gandit recent, fiindca presupune plantare a 64 de ciresi japonezi!!!

Ori, la data la care eu am adus in discutie realizarea unui memorial, numarul victimelor era altul, iar actualul proiect vorbeste despre 64. Totodata, eu doar am enuntat o intentie, fara sa trec la demararea procedurilor legale, necesare realizarii unui astfel de obiectiv de investitii.

Consider ca orice asociere a mea cu proiectul pe care il implementeaza actuala conducerii a Primariei Sectorului 4 este cel putin tendentioasa, intelegand prin aceasta ca unii incearca sa arunce pisica in ograda altuia, dar si sa atraga un capital electoral profitand de o tragedie. Iar, fata de orice propagare in spatiu public a unor informatii care imi creeaza prejudicii de imagine, imi rezerv dreptul de a ma indrepta cu actiuni in justitie impotriva lor", a mai scris Piedone, care semneaza "De profesie om".

Monumentul #Colectiv, contract cu dedicatie - Se anunta din nou proteste la Universitate

O firma printre ai carei fondatori este si candidatul UNPR la Primaria Oltenita, Aurel Bira, a primit din partea Primariei Sectorului 4 aproape 80.000 de euro pentru a construi un monument in memoria victimelor de la Colectiv.

Firma are un singur angajat, iar atribuirea contractului s-a facut fara licitatie, de catre Directia de Administrare a Parcurilor si Zonelor de Agrement din Sectorul 4.

Autoritatile renunta la Memorialul #Colectiv: Sefi din Primaria Sectorului 4, suspendati

Ulterior, s-au anuntat proteste la Piata Universitatii, pe 9 aprilie, in urma acordarii fara licitatie a contractului de construire a monumentului. Vineri, insa, lucrarile la Memorialul #Colectiv din Parcul Lumea Copiilor au fost sistate. In plus, sefii Directiei Parcuri din cadrul Primariei Sectorului 4, care s-au ocupat de acest proiect, au fost suspendati.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Piedone memorial Colectiv, #construire Memorial Colectiv, #Memorial Colectiv Sector 4 , #incendiu club Colectiv
Comentarii