Medicul erou Ioan Catalin Denciu este cetatean de onoare al municipiului Piatra-Neamt. Familiile pacientilor decedati in incendiu vor primi despagubiri. De unde vor fi luati banii

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 19:11
3596 citiri
Medicul erou Ioan Catalin Denciu este cetatean de onoare al municipiului Piatra-Neamt. Familiile pacientilor decedati in incendiu vor primi despagubiri. De unde vor fi luati banii
Ioan Catalin Denciu este medicul care a sarit in flacari pentru a-si salva pacientii

Medicul Ioan Catalin Denciu, eroul care a sarit in flacari la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt pentru a-si salva colegii si pacientii si care se afla in prezent in stare grava intr-un spital din Belgia, a fost facut cetatean de onoare al orasului.

Decizia de acordare a acestei distinctii a fost luata in cadrul sedintei Consiliului Local al municipiului.

"In cadrul sedintei Consiliului Local Piatra-Neamt de astazi au fost aprobate o serie de proiecte ca urmare a tragicului eveniment de sambata 14 noiembrie de la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt. A fost acordat titlul de << Cetatean de Onoare al Municipiului Piatra-Neamt >> medicului Ioan Catalin Denciu in semn de apreciere pentru curajul de care a dat dovada", a transmis, luni, Primaria Piatra Neamt, printr-un comunicat de presa.

Tot in cadrul sedintei a fost aprobata acordarea unor ajutoare de urgenta in valoare de 10.000 lei familiilor din Piatra-Neamt ale caror rude au decedat in incendiul de la sectia ATI de la Spitalul Judetean Neamt.

Despagubiri pentru familiile victimelor, din banii de artificii

"Oferirea titlului de cetatean de onoare medicului Ioan Catalin Denciu este un act simbolic prin care noi, ca reprezentanti ai comunitatii, ne aratam recunostinta si aprecierea pentru gestul sau. Este eroul intregii tari, nu doar al municipiului Piatra-Neamt, ne rugam cu totii pentru el si il asteptam sanatos acasa. De asemenea, a fost aprobat astazi un ajutor financiar pentru sustinerea victimelor tragediei de la sectia A.T.I. si a familiilor celor decedati.

Banii sunt alocati din bugetul pentru ornarea orasului pentru sarbatorile de iarna si pentru artificiile de Revelion si am convingerea ca toti pietrenii vor intelege ca sunt mult mai utili asa, pentru sprijinul familiilor victimelor. Suntem constienti ca aceste sume nu consoleaza familiile indoliate si nu au cum sa compenseze pierderile suferite, dar este un gest simplu prin care ne putem arata solidaritatea. Le multumesc consilierilor locali ai municipiului Piatra-Neamt care au votat pentru aceste proiecte" a declarat primarul Andrei Carabelea, citat in comnunicatul de presa.

Medicului Ioan Catalin Denciu a fost ranit in timp ce incerca sa salveze pacientii in timpul incendiului de la Spitalul Judetean Piatra Neamt.

El a fost transferat duminica la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, dupa ce a suferit arsuri grave pe mare suprafata din corp.

Filmul iadului de la Piatra Neamt. Bolnavi de COVID-19 in stare critica au murit arsi de vii fara nicio sansa sa se apere

Mircea Covataru, legenda a sportului la Ceahlaul Piatra Neamt, a murit in incendiul de la Terapie Intensiva

Unul dintre pacientii morti la Piatra Neamt avea o fiica medic. "Putem oare sa ne imaginam ce durere simti cand stii ca parintele tau a ars de viu?"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
Tragedie la Craiova: Un mort și patru răniți după o explozie violentă într-un bloc. O parte din imobil s-a prăbușit
Tragedie la Craiova: Un mort și patru răniți după o explozie violentă într-un bloc. O parte din imobil s-a prăbușit
O femeie, în vârstă de 52 de ani, a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, după ce o explozie, neurmată de incendiu, s-a produs, miercuri seară, 17 aprilie, într-un bloc din...
#incendiu ati piatra neamt, #Ioan Catalin Denciu, #victime, #pacienti covid , #incendiu la ati Piatra Neamt