Medicul ranit la Piatra Neamt va fi transferat in Belgia

Autor: N.G.
Sambata, 14 Noiembrie 2020, ora 23:39
5918 citiri
Medicul ranit la Piatra Neamt va fi transferat in Belgia
Ioan Catalin Denciu ar urma sa fie transferat sambata in Belgia

Medicul din Piatra Neamt, care a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului in incendiul de la Spitalul Judetean, va fi transportat duminica, 14 noiembrie, la un spital militar din Belgia pentru tratament.

UPDATE 0.20 Eurodeputata USR Ramona Strugariu a scris pe pagina de Facebook ca are "o confirmare oficiala ca medicul ranit in incendiul de la Piatra Neamt pleaca maine dimineata spre Bruxelles".

Ministerul Sanatatii a primit acceptul din Belgia pentru mutarea pacientului. Informatia a fost confirmata de ministrul Nelu Tataru. Medicul ATI a fost ars in timp ce incerca sa ii salveze pe pacienti.

El a fost dus dupa incendiu la Spitalul Judetean din Iasi si ar fi urmat sa fie mutat la Spitalul Floreasca din Capitala, dar, in final, ar urma sa fie transportat in Belgia cu o aeronava MApN.

Medicul care a salvat mai multi pacienti din al doilea salon afectat de incendiu si care a suferit ranile cele mai grave se numeste Ioan Catalin Denciu si are 48 de ani. Face parte dintr-o familie de medici. Sotia este ginecolog si au impreuna doi copii. Surse medicale spun ca a fost coleg de facultate la Medicina chiar cu ministrul Nelu Tataru.

Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) va prelua ancheta in cazul incendiului de la Sectia de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Piatra Neamt, arata un comunicat de presa.

"Cauza a fost inregistrata initial pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusa inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Pe masura derularii cercetarilor, vom informa opinia publica", au transmis reprezentantii PICCJ.

Cititi si:

Cine este medicul-erou de la Piatra Neamt. "Are arsuri de 40%, in zona inferioara a corpului"

VIDEO UPDATE Zece pacienti intubati, bolnavi de COVID, au murit intr-un incendiu izbucnit la Spitalul de Urgenta Piatra Neamt. Alte sapte persoane sunt in stare critica

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
Un fotbalist cu aproape 50 de selecții pentru Belgia s-a accidentat grav și nu va juca împotriva României la Euro
Un fotbalist cu aproape 50 de selecții pentru Belgia s-a accidentat grav și nu va juca împotriva României la Euro
Thorgan Hazard, mijlocaşul lui Anderlecht, s-a accidentat grav la genunchi duminică şi nu va mai juca în acest sezon, a anunţat clubul din Bruxelles luni, într-un comunicat de presă....
#medic, #piatra, #Neamt, #transfer, #Belgia, #denciu , #transport