Medicul Calin Dobos, invinuit pentru ucidere din culpa

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 07:24
3941 citiri
Medicul Calin Dobos, invinuit pentru ucidere din culpa

Procurorii Parchetului Judecatoriei Galati au inceput urmarirea penala impotriva medicului galatean Calin Dobos, pentru ucidere din culpa si exercitarea fara drept a unei profesii, dupa ce o pacienta pe care a operat-o in clinica sa privata a murit, medicul avand interdictia de a parasi localitatea.

"Actele premargatoare efectuate in cauza au condus la inceperea urmarii penale impotriva invinuitului Dobos Calin, medicul care a efectuat aceasta interventie chirurgicala de liposuctie abdominala. Urmarirea penala s-a inceput pentru doua infractiuni, respectiv ucidere din culpa si exercitarea fara drept a unei profesii.

Pana acum am administrat si mijloace de proba, am efectuat doua perchezitii: una domiciliara si una la clinica Hyperion, de unde s-au ridicat mijloace de proba, inscrisuri si altele. De asemenea, s-a luat si masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pentru 30 de zile impotriva invinuitului Dobos Calin", a declarat Ionel Gilca, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.

Procurorul a adaugat ca medicul galatean a fost audiat si ca nu se sustrage anchetei.

"A fost audiat imediat dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare, nu s-a sustras niciun moment urmarii penale, in ceea ce priveste declaratia pe care a dat-o nu pot da detalii... Sigur, in conceptie, fiecare individ se considera nevinovat, ideea e ca s-a prezentat ori de cate ori a fost chemat, iar ancheta isi urmeaza cursul", a mai spus Gilca, precizand ca in cadrul anchetei au fost audiati si alti fosti pacienti ai doctorului Dobos.

Irina Ciuraru, de 37 de ani, din Braila, a suferit in urma cu o luna o operatie estetica de liposuctie la clinica privata Hyperion din Galati, iar la trei zile dupa operatie starea de sanatate s-a inrautatit, intrand in coma ca urmare a unei infectii generalizate, diagnosticul pus de medicii galateni fiind insufiucienta multipla de organ.

In urma cu o saptamana, medicii de la Sectia de Terapie Intensiva a spitalului galatean au declarat decesul pacientei.

Dupa efectuarea necropsiei, medicii legisti care au efectuat autopsia femeii decedate au ajuns la concluzia ca moartea acesteia ar fi fost provocata de "soc toxico-septic, perforatie eneterica post lipo-absorbtie abdominala (n.r. - intestinul subtire a fost perforat), bronhopneumonie si peritonita generalizata".

Rudele pacientei decedate sustin ca operatia facuta la clinica de chirurgie estetica ar fi trebuit sa fie una fara complicatii, dar ca medicul Calin Dobos, care a operat-o, s-ar fi grabit pentru ca avea mai multi pacienti.

In acest caz au declansat anchete Colegiul Medicilor din Galati si Comisia de malpraxis din cadrul Directiei de Sanatate Publica Galati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#medicul Calin Dobos liposuctie, #medicul Calin Dobos urmarit penal , #procuror