Medicii dintr-un mare spital din România, blestemați și scuipați de bolnavii COVID-19: ”Să mori și tu, dacă mor eu”

Duminica, 21 Noiembrie 2021, ora 15:1011183 citiri
Medicii dintr-un mare spital din România, blestemați și scuipați de bolnavii COVID-19: ”Să mori și tu, dacă mor eu”
Medicii din Iași, blestemați de bolnavii de COVID-19 FOTO Facebook/Ro Vaccinare

Medicii și asistenții din cadrul Spitalului „Sfântul Spirdon” din Iași au fost jigniți și umiliți de bolnavii de COVID-19 care au ajuns, unii dintre ei, să-și dea masca jos și să-i scuipe pe cei care îi îngrijesc.

De pe patul de spital, poate în ultima lor clipă, pacienții infectați COVID-19 se răzbună pe medicii care încearcă cu toate puterile să le salveze viața.

Ajunși la capătul puterilor și sătui de durere și suferință, îi jignesc pe cei care le-au fost alături în cele mai grele clipe de boală, scire bzi.ro.

Unul dintre medicii ieșeni a povestit că bolnavii și-au smuls masca de pe față, l-au scuipat și i-au dorit moartea.

„Sunt pacienți care ne mulțumesc, dar pot să îți spun și reversul, pacienți care își dau masca jos de la gură și te scuipau și spuneau «Să mori și tu dacă mor eu». Exista și partea cealaltă a situației. Nu a fost deloc ușor din toate punctele de vedere, fizic, psihic. Plecai epuizat după o tură de pacienți la albastru, la Covid. Ajunsesem în situația în care, cu ghilimelele de rigoare, să decedeze un pacient care nu mai avea nicio șansă, să pui pe altul pe ventilator. Se băteau la un moment dat pe oxigen: «dă-te mă că tu ești bătrân, lasă-mi mie oxigenul, că eu sunt mai tânăr». Să-i vezi cum stăteau pe scaun, cu tuburile lângă ei”, a povestit dr. Cristina Stan, medic primar, medicină de urgență, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”.

Pe de altă parte, au fost și pacienți care, simțind că se află în stare foarte gravă, rugau medicii să transmit mesaje emoționante rudelor.

„Psihologic, pentru noi a fost foarte greu. Nopți nedormite, crezi că dacă ești acasă dormi? Nu, că îți amintești tot felul de chestii. Reții foarte multe lucruri, le vezi privirile, le vezi gesturile, îți amintești cum vorbesc, cum te roagă: «să îi spui lu’ fiica mea…» sau tot felul de lucruri pe care le zic oamenii. Și oamenii simt că se duc, majoritatea simt”, a precizat dr. Cristina Stan, medic primar, medicină de urgență, scire bzi.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News