Un medicament pentru hepatita C ar putea trata COVID-19 STUDIU

Luni, 10 Mai 2021, ora 12:27
4628 citiri
Un medicament pentru hepatita C ar putea trata COVID-19 STUDIU
Un medicament pentru hepatita C ar putea sa fie util in tratarea COVID-19 FOTO Pixabay

Un studiu international condus de cercetatori din Hong Kong a relevat ca Simeprevir, un medicament utilizat impotriva virusului hepatitei C, poate suprima in mod considerabil replicarea SARS-CoV-2, virusul care cauzeaza COVID-19, potrivit unui comunicat emis luni de Universitatea Chineza din Hong Kong (CUHK), relateaza Xinhua.

De la inceputul anului 2020, cercetatori de la CUHK si de la Universitatea din Hong Kong au colaborat cu peste 30 de oameni de stiinta din laboratoare locale si din alte tari pentru a cauta o substanta medicamentoasa eficienta pentru tratatarea COVID-19.

Folosind o combinatie de tehnici din biochimie, biologie celulara si chimie computationala, echipa de cercetatori a descoperit ca Simeprevir poate ataca simultan doua proteine virale importante care detin un rol esential in replicarea virala.

Simeprevir este pana in prezent singurul medicament antiviral ce poate ataca mai mult de o proteina a virusului SARS-CoV-2, noteaza Xinhua.

Billy Wai Lung Ng, profesor la Facultatea de Medicina a CUHK, a declarat ca Simeprevir este un agent antiviral utilizat in tratarea hepatitei C prin inhibarea activitatii proteazei virale, astfel incat sa se suprime replicarea virala.

Michael Chi Wai Chan, profesor asociat la Scoala de Sanatate Publica din cadrul Facultatii de Medicina a HKU, a declarat ca echipa de cercetatori a evaluat efectul antiviral al Simeprevir impreuna cu Remdesivir. Rezultatele au demonstrat ca in cazul administrarii a 3,3 lM de Remdesivir si Simeprevir, efectul antiviral a crescut de peste 100 de ori in comparatie cu administrarea doar a Remdesivir.

David Shu Cheong Hui, expert in pneumologie in cadrul CUHK, a declarat ca studii recente au sugerat ca vaccinurile si medicamentele existente ar putea sa nu poata combate in mod eficient mutatiile emergente ale virusului.

''In plus, epidemiile recurente de coronavirus din ultimele doua decenii sugereaza ca virusul poate deveni o problema sanitara persistenta, care ameninta sanatatea la nivel global. Prin urmare, este esential sa ne largim oferta terapeutica in pregatirea viitoarei pandemii de coronavirus'', a precizat Hui.

Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul international ACS Central Science.

Semnele care trădează infecția cu virusul hepatitei C
Semnele care trădează infecția cu virusul hepatitei C
La nivel mondial, 71 milioane de persoane trăiesc în prezent cu hepatita cronică cu virus hepatitic C. Dintre acestea, doar 20% sunt diagnosticate, și doar 5% sunt tratate cu medicamente...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#medicament, #hepatita C, #Covid 19 , #coronavirus