Medic ranit in tragedia in Apuseni: a revenit la spital si a programat primele operatii

Luni, 24 Martie 2014, ora 23:33
1537 citiri
Medic ranit in tragedia in Apuseni: a revenit la spital si a programat primele operatii
Foto: enational.ro

Medicul Valentin Calu a revenit luni la spital, la doua luni dupa accidentul din Apuseni, a consultat pacienti si chiar si-a programat primele operatii, fiind hotarat sa reia inclusiv cursul de prelevare de organe, fara a se comporta ca si cand incidentul s-ar putea repeta in orice avion.

"Am revenit astazi de dimineata pentru a-mi relua activitatea de medic. Pe aceea de cadru didactic am intrerupt-o foarte putin. Corsetul l-am dat jos lunea trecuta. De cum am venit, mi-am consultat primii pacienti. Mi-a fost foarte dor de sala, de operatii. De aceea, miercuri, probabil, voi face si primele operatii dupa accident", a declarat dr. Valentin Calu.

Convorbirile purtate in cazul accidentului din Apuseni, trimise de ROMATSA la PICCJ

Medicul spune ca se simte bine, iar peste trei luni va face cateva proceduri de kinetoterapie.

"Daca nu m-as fi simtit bine, nu as fi venit la serviciu. Daca voi fi selectat pentru prelevarea de organe, voi pleca fara rezerve", a mai spus medicul Calu.

Intrebat daca are vreo teama in perspectiva unei noi misiuni de prelevare de organe, el a raspuns ca nu crede ca se va mai afla intr-o situatie similara celei din Apuseni.

"Am fobie de avioanele care cad. Nu cred ca ma voi mai afla intr-o situatie similara celei din Apuseni. Nu cred in pregatiri speciale inaintea unei misiuni. Nu cred ca te poti pregati pentru astfel de situatii. Poate voi fi un pic mai atent la solicitarea avionului. De exemplu, avionul cu care ne-am intors si care am inteles ca a fost donat de Ion Tiriac era un avion super OK", a spus medicul.

Cercetarile privind accidentul aviatic din Apuseni continua: 50 de persoane audiate

Dr. Calu a povestit apoi ca in sambata de dinaintea accidentului a urmarit filmul "Naufragiatul", cu americanul Tom Hanks in rolul unui Robinson Crusoe modern, si s-a amuzat foarte tare cand se vorbea despre localizare GPS. "Ulterior, luni, gandindu-ma la film, la localizare GPS, nu prea mi-a mai venit sa rad. Totusi, sunt convins ca nu trebuie sa ma comport ca si cand un astfel de accident s-ar putea intampla oricand", a spus Calu.

Intrebat daca ar vrea sa revada locul unde a cazut avionul, Calu a raspuns: "Cu siguranta". "M-am gandit sa merg cu masina mea. Sa fie vara, cald, frumos. Vom merge toti - Catalin (Pivniceru - n.r.), Radu (Zamfir - n.r.), Sorin (Ianceu - n.r.). Va fi un moment personal, numai al nostru, exclusiv privat", a adaugat Calu.

Tragedie aviatica in Apuseni: Ministri suspectati de "conduita culpabila" - procurorul din Alba explica

Colegii medicului Calu s-au bucurat sa-l revada alaturi de ei, mai ales ca, asa cum au spus, acesta este "de neinlocuit".

"Ne bucurarm ca a revenit, ca sa-l putem 'exploata'. Este o bucurie ca Valentin Calu a revenit. Are multe atributii. Este un chirurg faimos in chirurgia toracica. Este mana mea dreapta ca purtator de cuvant. Nu vreau sa imi mai aduc aminte de ziua cand m-a sunat si mi-a spus la telefon: 'Faceti ceva pentru noi, ca altfel murim!'. Ziua de astazi poate fi un nou inceput sau o continuare a relatiei noastre. Valentin este un coleg de care avem nevoie. Nu am avut cu cine sa-l inlocuim, pentru ca este de neinlocuit. I-am simtit lipsa", a declarat directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta.

Medicul Valentin Calu este unu dintre cei cinci supravietuitori ai accidentului aviatic produs la 20 ianuarie in muntii Apuseni. In urma accidentului, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#medic Valentin Calu tradegie Apuseni, #accident Apuseni medic Calu , #Accident avion Apuseni