Ce spun experții despre noile măsuri de relaxare de la 1 august. ”Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus”

Marti, 27 Iulie 2021, ora 23:25
2977 citiri
Ce spun experții despre noile măsuri de relaxare de la 1 august. ”Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus”
Vom avea voie la concerte în număr mare FOTO Pixabay.com

Autoritățile sanitare au anunțat o serie de relaxări a măsurilor anti-pandemie. Printre acestea se află noi reguli de organizare a concertelor, nunților, botezurilor sau a aletor evenimente culturale sau familiale.

Specialiștii spun că situația pandemică din prezent permite relaxarea restricțiilor, însă, în momentul în care cifrele pandemice vor crește din nou, este posibil ca acestea să fie ridicate din nou.

Dr. Beatrice Mahler: ”Restricțiile trebuie să fie în concordanță cu această nouă situație statistică”

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta spune, referitor la măsurile de relaxare că, probabil autoritățile le-au luat în funcție de cifrele existente ”Restricțiile trebuie să fie în concordanță cu această situație statistică.

Sunt câteva limitări, în funcție de incidență, însă aceste măsuri duc, cu pași mici, către acea noirmalitate pe care ne-o dorim cu toții, cu precauție, cu responsabilitate, dar cu atenție.

Cred că trebuie să învățăm să trăim cu acest virus reluându-ne viața noastră cât mai aproape de ceea ce a fost înainte”, a spus Dr. Beatrice Mahler.

Dr. Marius Geantă: ”Este un lucru bun obligativitatea purtării măștii la interior”

Dr. Marius Geantă, președintele Centrului Român pentru Inovație în Medicină a spus, referitor la noile măsuri de relaxare, că ”cel mai important lucru este că se păstrează obligativitatea purtării măștii la interior.

Cred că este o măsură foarte importantă și, probabil se va dovedi eficientă în toamnă, când, inevitabil, vom petrece mai mult timp în interior. Din acest motiv trebuie păstrată pentru că, dacă numărul va fi mai mare sau în creștere, va fi foarte greu să fie reintrodusă”.

Dr. Marius Geantă a mai explicat că Un lucru important mi se pare faptul că INSP a dat mai multe detalii despre zonele în care au apărut focare de infecții cu varianta Delta: București-Ilfov, Iași, Argeș și Dolj. Cred că ar fi extrem de eficient urmărirea prin anchete epidemiologice a acestor focare pentru a putea interveni și a stopa foarte repede răspândirea numărului de cazuri în zonele respective.

De asemnea, cred că în zonele respective ar trebui intensificate atât testarea cât și secvențierea, pe de o parte, iar pe de altă parte, să fie intensificată campania de vaccinare.

Cred că acestea ar fi măsuri la fel de importante ca măsurile restrictive”

Dr. Adrian Marinescu: ”Când incidența va crește vor fi și restricții”

”Ne dorim un echilibru între ceea ce înseamnă măsuri de prevenție și, totuși, faptul că viața noastră merge mai departe după doi ani de pandemie, cred că din punct de vedere psihologic avem nevoie de o pseudonormalitate însă trebuie să fim atenți și să luăm în calcul că aceste relaxări despre care vorbim sunt valabile dacă din punct de vedere epidemiologic nu avem o situație complicată. În momentul în care incidența va trece peste anumite valori, vor fi și măsuri restrictive.

Trebuie să înțelegem că relaxarea este valabilă cu condiția să exite echilibrul din momentul de față”, a spus Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș.

Noile reguli de organizare a nunților, concertelor și evenimentelor sportive sau culturale

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune noi măsuri de la 1 august referitoare la desfăşurarea activităţilor culturale, artistice şi de divertisment, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19. Restricţii legate de numărul participanţilor sunt impuse şi în cazul evenimentelor private - nunţi, botezuri, mese festive, parastase, dar şi al celor sportive. Tot în funcţie de incidența îmbolnăvirilor, pot fi organizate manifestaţii cu până la 100 de participanţi sau cu maximum 500 de participanţi.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#masuri de relaxare, #coronavirus, #1 august, #beatrice mahler covid, #Marius Geanta covid, #Adrian Marinescu coronavirus , #coronavirus