Măsuri împotriva incendiilor în secțiile ATI: Pompierii din județul Neamț le vor verifica zilnic, din trei în trei ore

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 14:26 1052 citiri
Echipaj de pompieri în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Timișoara FOTO news.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț a anunțat că începând de luni, 11 octombrie, pompierii vor face verificări în secțiile de Anestezie Terapie Intensivă din județ.

Decizia vine după situațiile de urgență din ultima perioadă, în care au fost implicate unități spitalicești, pe fondul creșterii numărului cazurilor COVID-19, pentru a preveni situațiile de urgență ce pot pune în pericol viața pacienților.

La aceste misiuni va participa și personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor.

În ce constau activitățile de verificare

  • Pompierii se vor asigura că secțiile ATI sunt dotate cu stingătoare și hidranți interiori, după caz.
  • Vor fi verificate căile de acces, evacuare și intervenție, dar și modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI, pentru a elimina mijloacele de încălzire neomologate.
  • Personalul ISU va elimina utilizarea tuturor surselor de foc deschis și va controla integritatea instalațiilor electrice, improvizaţiile sau defecțiunile.
  • Este necesară asigurarea permanentă a personalului în secția ATI și cunoașterea modului de intervenție în cazul producerii unui incendiu (folosirea stingătorului și modalitățile de evacuare).
  • Specialiștii solicită aerisirea periodică a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Verificările se vor face zilnic, din 3 în 3 ore

„Activitățile menționate vor fi desfășurate zilnic, din trei în trei ore, în intervalul orar 9 – 21, de către personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție, iar în afara acestui program, verificările vor fi făcute ocazional de echipajele SMURD, după finalizarea misiunilor.

Neregulile constatate pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoștință conducătorilor de instituții, în vederea remedierii în cel mai scurt timp”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

De teama riscului de incendiu, săptămâna trecută, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Cristian Oancea, a solicitat ISU Timiş şi Prefecturii Timiş o autospecială care să stea permanent în curtea spitalului.

Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța în dimineața zilei de vineri, 1 octombrie, fiind activat planul roșu de intervenție.

Şapte pacienţi au murit, întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au preluat pacienţii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News