„Mascații”, chemați să apere Spitalul Județean Satu-Mare după decesul unei tinere de 20 de ani, însărcinate în șase luni

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 08:36
6110 citiri
„Mascații”, chemați să apere Spitalul Județean Satu-Mare după decesul unei tinere de 20 de ani, însărcinate în șase luni
Tânăra nu era vaccinată și ar fi refuzat să fie intubată FOTO Pixabay

Zeci de persoane au vrut să le ceară socoteală medicilor de la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce o tânără de 20 de ani, însărcinată, a decedat din cauza COVID-19, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, aproximativ 50 de persoane din localitatea Stâna s-au adunat în faţa Spitalului Judeţean Satu Mare şi au cerut să fie lăsate să intre în unitatea medicală, declarându-se revoltaţi de faptul că o tânără de 20 de ani, însărcinată în luna a şasea, a decedat la spital.

Presa locală arată că femeia era nevaccinată şi sosise în urmă cu şase zile în urmă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare. După ce testul PCR a arătat că era infectată cu noul coronavirus, tânăra a fost transferată la Spitalul de Boli Contagioase.

Aici, starea ei s-a deteriorat după trei zile, astfel că a fost transferată la secţia de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean Satu Mare. Numai că tânăra ar fi refuzat să fie intubată şi a refuzat şi masca de oxigen, deşi avea o afectare pulmonară de 70%.

„A decedat o tânără de 20 de ani, însărcinată, 26-27 de săptămâni, internată pe ATI, caz confirmat pozitiv de COVID-19 şi a decedat în urma complicaţiilor survenite pe parcurs. Iniţial a fost internată la Spitalul de Boli Contagioase, situaţia i s-a agravat şi a fost transferată la Terapie Intensivă şi a decedat în cursul acestei dimineţi. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Rudele şi soţul tinerei tinerei au însă altă variantă. Soţul femeii susţine că a vorbit cu ea dimineața şi că aceasta se simţea bine şi dorea să se întoarcă acasă. Oamenii nu înţeleg cum starea ei s-a deteriorat atât de repede. Aparţinătorii sunt supăraţi şi pe faptul că nu s-a cerut acordul familiei pentru intubarea tinerei, care a ajuns pe secţia de Terapie Intensivă.

A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
Clubul Sportiv Dinamo a anunţat, joi, decesul profesorului Horaţiu Giurgiu (85 de ani), o legendă a baschetului românesc şi a CS Dinamo. Antrenorul cunoscut de apropiați sub numele de...
Pierdere mare pentru presa românească. O reputată jurnalistă a pierdut lupta cu boala
Pierdere mare pentru presa românească. O reputată jurnalistă a pierdut lupta cu boala
Eugenia Cristea a fost ani de zile redactor șef adjunct la cotidianul Evenimentul Zilei și coordona secțiile Social, Sindicate, Sănătate, Mass-Media și, cu experiența pe care o avea, a...
#deces, #spital, #Satu Mare, #tanara insarcinata moarta , #eveniment