Masca de protectie, obligatorie in spatii deschise in 13 localitati din judetul Dambovita

Sambata, 10 Octombrie 2020, ora 18:59
5485 citiri
Masca de protectie, obligatorie in spatii deschise in 13 localitati din judetul Dambovita
FOTO: Unsplash

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita a decis interzicerea activitatii restaurantelor si cafenelelor care functioneaza in spatii inchise, dar si a salilor de jocuri de noroc, cinematografelor si institutiilor care organizeaza spectacole sau concerte pe raza municipiului Moreni, care inregistreaza o rata medie de infectare cu noul coronavirus de 1,54 la o mie de locuitori, in ultimele 14 zile.

In tot orasul este obligatorie purtarea mastii de protectie pe timpul zilei, intre orele 6:00 si 20:00, exceptie facand copiii mai mici de cinci ani. Restrictiile privind activitatea agentilor economici din domeniul HoReCa si al jocurilor de noroc intra in vigoare incepand de duminica.

Conform deciziei CJSU Dambovita, "sunt exceptati agentii economici care prepara si servesc hrana in interiorul localurilor pentru clientii care sunt cazati in propriile hoteluri/pensiuni", iar in ceea ce priveste jocurile de noroc este permisa functionarea celor care desfasoara activitati de vanzare si plasare bilete loto si loz in plic "in masura in care nu sunt permise folosirea aparatelor si a jocurilor mecanice din incinta agentiei".

Tot de duminica, purtarea mastii devine obligatorie in toate spatiile publice pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani.

Restrictiile sunt impuse pentru cel putin 14 zile si vor fi mentinute daca noua analiza a DSP Dambovita privind incidenta cazurilor de COVID-19 va arta ca rata de infectare depaseste in continuare 1,5 la mie la finalul celor doua saptamani.a

Restrictii au fost impuse, in ultimele zile, de autoritatile dambovitene si pentru alte 12 localitati.

Astfel, este valabila masura obligatorie de purtare a mastii astfel incat sa acopere gura si nasul, in intervalul ora 06.00-20.00, in localitatile Motaieni, Crevedia, Ulmi, Ocnita, Glodeni, Razvad, Targoviste, Titu, Valeni Dambovita, Bezdead, Moreni si satul Marcesti din UAT Dobra. Masura a fost instituita avand in vedere depasirea incidentei cumulate a cazurilor de 1,5/1000 de locuitori.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#Dambovita, #judet, #masuri, #covid , #urgente