UPDATE Ministrii si premierul au ajuns la Cotroceni. Se decide daca elevii revin in scoli din semestrul al doilea

Marti, 02 Februarie 2021, ora 16:00
4350 citiri
UPDATE Ministrii si premierul au ajuns la Cotroceni. Se decide daca elevii revin in scoli din semestrul al doilea
Foto: Unsplash

Presedintele Klaus Iohannis va avea, marti 2 februarie, la Palatul Cotroceni, o sedinta de lucru cu premierul Florin Citu, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, seful DSU, Raed Arafat, si directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, Adriana Pistol, a anuntat Administratia Prezidentiala.

UPDATE ora 16.00 Ministrii Educatiei, Sanatatii si Internelor au ajuns la Palatul Cotroceni pentru discutia cu presedintele Klaus Iohannis in vederea deschiderii scolilor din data de 8 februarie.

La sedinta participa si premierul Florin Citu, dar si seful DSU Raed Arafat si Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

La finalul sedintei, presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa sustina o declaratie de presa in care sa anunte decizia luata astazi.

Premierul Florin Citu a declarat luni ca impreuna cu presedintele Klaus Iohannis va fi luata decizia cu privire la modul de desfasurare a cursurilor scolare incepand din data de 8 februarie, adica dupa vacanta inter-semestriala.

"Vom avea maine toate informatiile si, pe baza acestor informatii, vom lua decizia. (...) Daca pana maine vor aparea si alte informatii, vom vedea ce decizie luam impreuna cu domnul presedinte in ceea ce priveste scolile", a declarat Citu, care a subliniat ca prioritatea o reprezinta siguranta in scoli.

De altfel, inca de la mijlocul lunii ianuarie, presedintele Klaus Iohannis anunta ca, din 8 februarie, urmeaza ca majoritatea scolilor sa se redeschida, dar o decizie finala va fi luata pe 2 februarie.

Luni, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca elevii care isi vor relua fizic cursurile vor primi masti de protectie, existand un stoc de peste 37 de milioane de masti doar in invatamantul preuniversitar.

El a reiterat ca isi doreste ca scoala sa se reia fizic la inceputul semestrului al doilea.

Cimpeanu a explicat ca invatamantul hibrid (online si fizic) se va pastra acolo unde exista profesori si elevi care au indicatie medicala pentru a continua cursurile de acasa.

Ministerul Educatiei a informat, luni seara, ca la acest moment numarul angajatilor din sistemul de invatamant care si-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv cei deja vaccinati pana la data de 1 februarie) este de 193.573 de persoane (147.314 persoane din sistemul de invatamant preuniversitar si 46.259 - personal din sistemul de invatamant universitar).

Conform ME, numarul angajatilor din sistemul de educatie deja imunizati anti-COVID cel putin cu prima doza este de 27.033, reprezentand 14% din angajatii cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de invatamant preuniversitar si 9.676 din sistemul de invatamant universitar, inclusiv cadrele didactice din invatamantul superior medical).

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

30 de formule-cheie pentru testul național de matematică: ghid de buzunar pentru absolvenți
30 de formule-cheie pentru testul național de matematică: ghid de buzunar pentru absolvenți
Importanța și pregătirea Testarea Națională la matematică reprezintă o etapă cheie în dezvoltarea academică a fiecărui elev din România. Această evaluare joacă un rol crucial în...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#scoala, #Iohannis, #citu, #cimpeanu, #an scolar , #scandal